Deaf Voices snimili prvi singl “Novo vrijeme”

Već je zakazano snimanje sljedećeg singla koji nosi naziv “Daleko od”, a biće realizovan idućeg mjeseca
0 komentar(a)
Deaf Voices, Foto: Facebook.com
Deaf Voices, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 25.09.2015. 18:38h

Nikšićki alternativni rok sastav Deaf Voices snimio je svoj debitantski singl "Novo vrijeme"

"Pjesma je snimana u junu ove godine u studiju 'Ultrazvuk' pod producentskom palicom Bojana Bojanića, bubnjara našeg najpoznatijeg rok benda Autogeni trening, koji stoji iza većine crnogorskih rok izdanja. Što se tiče teksta pjesme, 'Novo vrijeme' označava bolju sjutrašnjicu, koja ne samo po pitanju muzike doći mora. Makar se nadamo", kroz smijeh priča za "Vijesti" basista Andrija Lalatović.

"Pjesmu je inspirisala borba čovjeka koju vodi svakodnevno sa raznim nedaćama, pa i sa samim sobom", dodaje on.

Ovo je prva numera Deaf Voicesa, iako je bend nastao još 2011, a uz Lalatovića bend čine gitarista Milivoje Kljajić, bubnjar Uroš Roćenović, pjevačica Milena Gezović i klavijaturista Petar Šundić, poznat kao direktor Bedem festa.

Deaf Voices iza sebe ima desetak nastupa po nikšićkim i podgoričkim klubovima i festivalima, a kažu da "forsiraju" zvuk nalik modernim inostranim indi rok grupama.

Nakon kreativne pauze, bend se ponovo okupio i "Novo vrijeme" označava tek početak brojnih aktivnosti Deaf Voicesa.

Lalatović je kazao da je već zakazano snimanje sljedećeg singla koji će nositi naziv "Daleko od", a biće realizovan sljedećeg mjeseca.

Basista nikšićkog benda kaže da im je prioritet snimanje albuma prvijenca.

"Album je prioritet, a ako se ukaže prilika sviraćemo gdje god. Inače, bilo je dogovoreno da sviramo na Bedem festu, ali smo odustali da bismo dali prostor mlađim nikšićkim bendovima, jer smo već dva puta do sada nastupali na tom festivalu", otkrio je Lalatović.

Bonus video: