Marko Vlahović: Bilo je vrijeme da snimim nešto tvrđe

Konačno sam radio za svoju dušu, a to je bio jedan od razloga što sam se preselio u Beograd
3 komentar(a)
Pop Star, Foto: Facebook
Pop Star, Foto: Facebook
Ažurirano: 22.09.2015. 18:50h

Sastav “Pop star” u kojem pjeva crnogorski muzičar Marko Vlahović objavio je nedavno singl “Vodi me” kojim najavljuju prvijenac “Organik”. Iako bend postoji nekoliko godina, Vlahović je po dolasku u Beograd, od oktobra prošle godine, na poziv bubnjara Ivana Perovića “upao” u Pop star.

“Kada sam postao član benda, već su bile sve pjesme za njihov prvijenac gotove. Kako je prije mene u Pop staru bio drugi pjevač, numere su napravljenje za njegov glas, pa mi je bilo malo teže da se prilagodim. Najviše problema sam imao sa tonalitetom i stilom pjevanja, jer dugo nijesam pjevao ovaj stil na kojem sam odrastao”, priča u razgovoru za “Vijesti” Vlahović.

No, kako kaže, malo je uspio da izmijeni melodijsku liniju, pa mu je interpretacija devet numera koliko će se naći na “Organiku” lakše palo.

“Dosta mi je pomogao tonac Dejo Vučković koji je snimao naš album. Zahvaljujući njegovim savjetima uspio sam da odradim posao kako treba”, priznaje pjevač.

Nakon što je objavljen singl “Vodi me”, Vlahović ga je sa radošću podijelio na Facebooku, ističući da je u pitanju muzički žanr na kojem je odrastao, a nije ga pjevao dugo.

“ Bilo je red da snimim neku pjesmu tvrđeg zvuka. Iako nijesu bile pisane za mene zbog čega sam morao da se potrudim i otpjevam ih kako treba, zaista sam uživao snimajući svih devet pjesama za album. Ljubitelji tvrđeg rok zvuka imaće priliku da uživaju u nešto više od pola sata dobre muzike sa sjajnim tekstovima. Sad kada je album završen, mogu da kažem da sam konačno nešto snimio za svoju dušu, a to je ujedno bio jedan od razloga što sam se preselio u Beograd”, otkriva Vlahović.

Album benda Pop star, kako ističe Vlahović neće donijeti ljubavne pjesme.

“Gitarista Braca Vasilić je 99 odsto autor albuma i u pjesme je uspio da složi slike koje je doživio. Nekako i vrijeme u kojem živimo diktira da se u pjesmama više obrađuju socijalne teme, pa će se u ovim pronaći ljudi iz svih krajeva nekadašnje Jugoslavije. Braco u tekstovima nije kritikovao samo vlast i sistem, imamo i pjesmu “Jet set” koji govori o rijalitijima, padu morala i vrijednosti. Ovaj album natjeraće sve one koji ga preslušaju da razmisle o svom životu”, siguran je Vlahović.

Album Pop stara pojaviće biće objavljen početkom oktobra i to za izdavačku kuću Nocturno media, a na pitanje kako je zadovoljan muzičkom scenom u Srbiji, Vlahović odgovara:

“Čini mi se da se rok scena i u Srbiji polako budi, jer je , možda i zahvaljujući medijima, bila prilično uspavana. Ima zaista sjajnih bendova, koji rade fenomenalnu muziku i savršeno zvuče, a čini mi se da upravo za ovakvu vrstu muzike i mediji pokalo počinju da se otvaranju”, prognozira on.

Pokrio sam sve stilove koje volim

Pored benda Pop star, Vlahović je takođe frontmen još jednog sastava. U pitanju je “MaraQYa” u kojem je zauzeo mjesto Marka Stojanovića, sina pokojnog pjevača Luisa.

“Moj imenjak je odlučio da napusti sastav MaraQYa i nastavi solo karijeru, a nije imao ništa protiv da bend nastavi sa radom. Pozvali su me da ga zamijenim i pristao sam , tako da sam sa njima već imao tri-četiri nastupa. Eto zahvaljujući tome što pjevam u dva benda, pokrio sam sve muzičke stilove koje volim”, pohvalio se Vlahović.