SARS PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA

U novom spotu kurs samoodbrane

Premijera videa „Praktična žena” je u ponedjeljak, a popularni bend uveliko radi na novom albumu
80 pregleda 0 komentar(a)
SARS, Foto: Facebook.com
SARS, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 19.09.2015. 18:02h

Poznati srpski krosover bend S.A.R.S. snimio je novi spot za pjesmu "Praktična žena" koji će premijerno biti prikazan u ponedjeljak u 20 časova na MTV kanalu.

Ovaj njihov video-rad od prethodnih izdvaja to što su se Beograđani odlučili da na ovaj način pošalju snažnu poruku protiv porodičnog nasilja. Oni će kroz spot, koji je nastao kao dio projekta "#CrazyEnoughTo ChangeTheWorld" pripadnicama nježnijeg pola predstaviti kratak kurs samoodbrane.

"Nismo željeli da napravimo još jedan sumoran video gdje su žene u modricama, uplašene i nemoćne. Odlučili smo se za drugačiji pristup u namjeri da ohrabrimo žene i naučimo ih kako da se zaštite i odbrane ukoliko postanu žrtve porodičnog nasilja. Tako će uz novu pjesmu S.A.R.S.-a 'Praktična žena' biti prikazan i kratak kurs samoodbrane i nadamo se da će ovaj video na neki način nekome promjeniti svijet", objasnili su Dušan Adamović i Marko Romčević, autori projekta "#CrazyEnoughToChangeTheWorld".

Ova inicijativa predstavlja prvu na svijetu javnu "open source" bazu koja će sadržati video-materijale o društveno angažovanim pitanjima koja će biti dostupna apsolutno svima za upotrebu potpuno besplatno, saopštili su autori.

"Sve što treba da uradite je da odete na sajt CrazyEnoughToChangeThe.World, nađete društveni cilj koji želite da podržite, pronađete video u našoj bazi koji odgovara vašoj kampanji i iskoristite ga u cjelosti ili ga prilagodite vašim potrebama. To znači da možete da dodate vašu muziku, titlove i preradite ga u skladu sa vašim projektom", objasnio je Adamović. "Video protiv porodičnog nasilja je prvi koji će se naći u našoj bazi i S.A.R.S. ga je iskoristio kao spot za njihovu pjesmu. U planu su još dva videa - protiv pedofilije i za povećanje svijesti o raku dojki, a uskoro ćemo bazu obogatiti i kraćim formama koje će se baviti drugim bitnim društvenim temama", dodao je on.

S.A.R.S. je u međuvremenu saopštio da uveliko radi na novom albumu.