Sem Smit pjeva naslovnu numeru za novi film o Džejmsu Bondu

"Ovo jedan od najizuzetnijih trenutaka u mojoj karijeri. Počastvovan sam da konačno objavim da ću pjevati sljedeću naslovnu numeru u Bondu. Jako sam uzbuđen da budem dio ovog izuzetnog britanskog nasljeđa i da se pridružim nevjerovatnom nizu nekih od mojih najvećih muzičkih inspiracija", napisao je
0 komentar(a)
Sem Smit, Foto: Instagram
Sem Smit, Foto: Instagram
Ažurirano: 08.09.2015. 14:06h

Dvadesetrogodišnji Britanac Sem Smit potvrdio je danas da će pjevati naslovnu numeru za najnoviji film o Džejmsu Bondu "Spectre".

Smit koji je ranije demantovao uporne glasine o tome, danas je objavio na Tviteru da učestvuje u novom filmu i da je to vrhunac njegove karijere.

"Ovo jedan od najizuzetnijih trenutaka u mojoj karijeri. Počastvovan sam da konačno objavim da ću pjevati sljedeću naslovnu numeru u Bondu. Jako sam uzbuđen da budem dio ovog izuzetnog britanskog nasljeđa i da se pridružim nevjerovatnom nizu nekih od mojih najvećih muzičkih inspiracija", napisao je on.

A photo posted by Sam Smith (@samsmithworld) on

Sem Smit je dobitnik nekoliko ovogodišnjih nagrada Gremi, uključujući za najboljeg muškog izvođača i za novog muzičkog umjetnika.

Još prošle nedjelje on je demantovao da učestvuje u novom filmu o avanturama Agenta 007, s Danijelom Kregom u naslovnoj ulozi, koji stiže u bioskope u Velikoj Britaniji 26. oktobra.

Pjesma naslovljena "Writings On the Wall" snimljena je u januaru što je do sada bila tajna.

On je rekao danas za britanski Radio 1 da je to bila njegova tajna misija da ne otkrije da je pisao muzičku numeru za novi Bond i da oseća olakšanje da sada o tome može da govori.

Smit čiji prvi album "In the Lonely Hour" je imao izuzetan uspjeh, rekao je da je napisao pjesmu za 20 minuta poslije čitanja scenarija. Numera je napisana zajedno sa Džimom Nejpsom, takođe dobitnikom nagrade Gremi.

U dugom nizu filmova o Džejmsu Bondu glavne numere izvodili su Adel, Pol Makartni, Madona, Širli Besi i druge zvijezde.

Malo ih je dostiglo trajnu popularnost pjesme "Goldfinger" Širli Besi ili Makartnijeve "Live and Let Die".

Bonus video: