Josipa Lisac: Drago mi je što sam debitovala u Nikšiću

Ona je ocijenila da je na bini bila dobra, ali da može da bude i bolja, te da je publika bila bolja od nje
176 pregleda 24 komentar(a)
Josipa Lisac, Foto: Luka Zeković
Josipa Lisac, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 06.09.2015. 19:06h

Josipa Lisac je nakon uspješnog koncerta na Bedemu bila veoma raspoložena za razgovor i svojim šarmom opila gomilu novinara koji su se zaletjeli u njen šator u bekstejdžu, a bilo ih je toliko da nisu mogli svi da stanu unutra.

Hrvatska diva je tokom višedecenijske karijere ostavila dubok trag i postigla gotovo sve moguće uspjehe, ali i dalje ulaže sve od sebe u svaki novi koncert. To je pokazao i stres sa kojim se, kako je otkrila, borila želeći da njen premijerni nastup u Nikšiću bude na najvećem nivou.

"Jako mi je drago što sam debitovala u Nikšiću. Bojala sam se užasno zbog vremenske prognoze i sad mi je rečeno da je olujno nevrijeme prošlo iznad nas, koje ja nisam vidjela. Ali mene je danas na probi obuzeo taj vjetar, pa sam jadna nosila vjetrobran da me spasi u nekom trenutku, jer vjetar ide direktno u grlo i - gotovo, nema više oktava", kazala je kroz smijeh legendarna pjevačica.

Ona je ocijenila da je na bini bila dobra, ali da može da bude i bolja, te da je publika bila bolja od nje.

"To ne izmišljam, već stvarno - ovakve vriskove, ovakav doček nakon svih tih godina je najpozitivnija moguća stvar koju sam doživjela. Zahvalna sam Nikšiću, do kojeg nisam ni znala da li ću se popeti. Od Dubrovnika sam se penjala i uši su me zaboljele, ko od pritiska u avionu. Pa sam vidjela prelijepo Slano jezero i rekla 'Pa ono je zamrznuto, ovdje je zima'", kazala je ona.

Prvi nastup u Nikšiću priznala je da je doživjela veoma emotivno, ogolila se pred publikom, jer drugačije tvrdi da ni ne umije da radi.

"Razgovarala sam skoro sa jednom umjetnicom koja pokazuje svoje golo tijelo na umjetnički način i rekla joj da ja tako ne bih mogla, ja bih zbrisala u neki haustor, negdje bih se sakrila. Ali zato kad izađem na scenu sam isto ogoljena, iako sam pokrivena, sve skidam sa sebe jer to je emocija. Sve to izlazi van, kad toga ne bi bilo, kada bih ja bila hladna i tek tako to radila, ne bi ni bilo našeg susreta večeras i kroz sve ove godine. Uvijek je snažno i moćno, uvijek su tu moje ocjene, jer imam pravo sebi da kažem dobila si jedinicu ili dobila si pet, jer ja znam kad je pet", objasnila je ona.

Kao i uvijek Josipa se u Nikšiću pojavila u unikatnom, avangardnom autfitu za koji je rekla da je njena zaštita, ali i priznala da se ponekad previše obuče iz straha da će se smrznuti.

"To su neki psihički stresovi, svijet je neizvjestan od trenutka do trenutka. Razmišljam izuzetno puno o pjesmi, o tonovima... Nekad se to uopšte ne čuje, ali ja sam možda čula neki nedozvoljen ton, onda i neki lijep ton. Raspoloženja stalno variraju i to je nadasve velika odgovornost", istakla je pjevačica.

A u njenoj garderobi od sada će se naći i djelo mlade crnogorske kreatorke Marte Miljanić, koja je ostvarila svoj san i Josipi poklonila haljinu uoči koncerta.

"Evo je ovdje u kutiji, prekrasna je. Nešto je seksi, nešto super, ostala sam zapanjena. Dala mi je povod za razmišljanje i zahvaljujem joj se ovom prilikom", izrazila je oduševljenje poklonom pjevačica.

Poput mnogih njenih kolega koji su skorije svraćali u ove krajeve, ona je istakla i da je oduševljena prirodnim ljepotama Crne Gore.

"Sviđaju mi se ti kanjoni, planine, pa onda ideš između, ko da sam u Koloradu. Imate i prekrasne rijeke, obišla sam cijelu Boku Kotorsku, bila sam u Herceg Novom i prije vas išla na festivale mimoze tako da dobro poznajem vašu zemlju", naglasila je.

Josipa se osvrnula i na nedavnu smrt svog saradnika i prijatelja Arsena Dedića, još jednog umjetnika koji je poput nje zlatnim slovima upisao svoje ime u muzičku istoriju ovih prostora.

"Da me ne bi zivkali novinari napisala sam mu poruku na Facebooku i kazala mu da sam zahvalna što je jednoj mladoj djevojci od 18 godina dao povjerenje. Tu sam prepoznala njegovu ljubav. Išla sam namjerno na jednu suptilnu i nježnu poruku, jer je Arsen bio takav i sve je to bila jedna fasada arogancije i cinizma kako bi se zaštitio. Nosim u sebi zahvalnost i jasno sam mu rekla da nije smrt kraj, njegov život sad dobija novi početak. Iskreno vjerujem u to jer je ostavio veliki trag za sobom i ljudi to cijene i poštuju", smatra ona.

Bonus video: