Electronic Beats: Dešavanja na četiri lokacije u Podgorici

Electronic Beats ima i poseban dio koji se održava u Karveru, a za dobru atmosferu, tamo će bili zaduženi DJ Fil Lavin, Ten Fe i Aurora
1 komentar(a)
Ažurirano: 05.09.2015. 19:44h

Drugi dan festivala Electronic Beats, nastavio se na četiri lokacije u Podgorici, a završava se nastupima DJ-eva Gilerz i Zenker Brothers u noćnom klubu District, gdje će žurka početi u ponoć, a u isto vrijeme u Alan Fordu će publika imati priliku da sluša Tijanu T i kasnije Fjaaka.

Kao i prethodne večeri od 20 sati do ponoći, Electronic Beats ima i poseban dio koji se održava u Karveru, a za dobru atmosferu, zaduženi suDJ Fil Lavin, Ten Fe i Aurora.

"Pripremila sam puno starih, ali i novih stvari za ovaj nastup, ali ne znam da li ćemo uspjeti sve da pustimo jer imam samo sat vremena", ispričala je Aurora, koja je nedavno napunila 19, godina zbog čega je jedan od najmlađih izvođača u svijetu elektronske muzike.

"To sto sam mladja od ostalih kolega ima svoje prednosti i mane, ali mislim da je stvar u tome sto ni ja nisam kao moji vrsnjaci i uvijek sam se druzila sa starijima. Evo i sada svi iz moje ekipe su stariji", objasnila je ona.

Kevin iz sastava Fjaak, kazao je za Vijesti da su on i njegove kolege čuli puno toga lijepog o Podgorici od njihovih prijatelja koji su nastupali na ovom festivalu prošle godine.

"Bili smo sinoć u noćnom klubu District, bilo je super, samo malo vruće, pa sam morao da pijem više nego inace, ali to nije problem", kazao je on uz smijeh i otkrio da će i veceras nakon svog nastupa poći da slušaju ostale izvođače.

Od 13 sati u Blues baru, koji je poznatiji i kao meksički, publiku u znatno manjem broju, koja je imala priliku da proba i domaće pivo pravljeno u tom lokalu, zabavljali su DJ Igor Stanovnik i DJ Sensible Seed, dok su u isto vrijeme crnogorski umjetnici na licu mjesta stvarali djela.

Tako je Aldin Rastoder pravio skulpturu, Dejan Batrićević ilustraciju, a Nemanja Bojanović sliku koja je amaterskom oku u početku djelovala kao kolaž.

“Nije kolaž, već tradicionalan način slikanja, samo što se ne slika četkom, već utrljava sunđerom, a što se tiče koncepta slike, on potiče 1915. godine od (Kazimira) Maljeviča na kojeg se ja pozivam”, objasnio je ovaj umjetnik.

“Ja sam isključio predmetnost u mojoj slici i izražavam se preko boje na kojoj sam radim i nadam se da će to biti nešto novo u slikarstvu i preko šeme iz matematičke oblasti, u pitanju je magični kvadrat i moja slika je u prirodnim brojevima”, ispričao je Bojanović, ističući da je jedino dodao nulu kako bi povećao format slike, koja nije rađena na klasičnom slikarskom platnu.

U petak su se u okviru podgoričkog izdanja Electronic Beatsa predstavili i Gilerz, George FitzGerald i Tijana T u klubu Distict gdje je veći dio publike zbog velike gužve, toplote i loše ventilacije napustio noćni klub i nastavio provod ispred ulaza.

Prije toga kod Karvera su ploče vrtjeli DJ Fil Lavin, Elliphant i AV AV AV, kao i Roosevelt koji je za Vijesti prepričao utiske nakon nastupa.

“Bili smo prvi, pa je bilo malo prazno, ali to je najveći izazov – nastupati na početku, jer baš moraš da impresioniraš publiku. Nisam imao velika očekivanja, jer ih nikada nemam kada nastupam van svoje zemlje, ali publika je čini mi se uživala u mom nastupu”, kazao je on.

“Došli smo ovdje i nismo znali ni kako izgleda zemlja, ali prije dvije godine nastupao sam u okviru Electronic Beatsa u Pragu i svidjelo mi se, a uvijek je lijepo posjetiti i druge zemlje”, kazao je on u ime cijelog svog tima.

Roosevelt je priznao da nikada nije čuo za Podgoricu, ali jeste za Crnu Goru, te da je očekivao da će klima biti sličnija pustinjskim predjelima.

“Očekivao sam nešto slično Iranu... Ne u smislu društva, već vremenskih prilika”, dodao je on uz smijeh.

Galerija

Bonus video: