PREDSTAVLJENA FESTIVALSKA HALJINA

Počeo Electronic Beats u Podgorici: DJ-evi probili led

“Veoma je zanimljivo kada se više energija, talenata, rada i stilova poveže i to je upravo cilj svakog dizajnera da napravi što veći tim"
74 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 04.09.2015. 14:57h

Centralna žurka prve večeri podgoričkog izdanja Electronic Beats festivala počeće  tačno u ponoć publika  u noćnom klubu District, gdje će nastupitiDJ-evi Gilerz, George Fitzgerald i Tijana T.

Prethodno su  kod Karvera ploče vrtjeli DJ Fil Lavin,  Roosevelt, Elliphant i Av Av Av. 

"Ostaćemo u Crnoj Gori još par dana, jer nam je drug koji je odavde rekao da moramo otići do Budve",  kazao je Andreas, član sastava Av Av Av i priznao da su on i kolege iz benda prije nastupa sa prozora “Karvera” provjeravali kakva je atmosfera u publici, te da im se svidjela energija.

Sve je počelo  juče oko 13 sati u Bokeškoj ulici, u lokalu Soba, gdje su tokom dana prisutnima muziku puštali DJ-evi Audiostorm i Mr. Jools.

U isto vrijeme, u kafeu Sejdefa, crnogorski kreatori Milena Đurđić i Boris Ćalić predstavili su haljinu koja je specijalno dizajnirana za tu priliku, a koja će biti zaštitni znak ovog festivala kada su odjevni predmeti u pitanju.

“Prvo bih se zahvalio Mileni što me je pozvala da budem dio tima, pošto pratimo rad jedno drugog i cijenimo se i poštujemo, pa je ovo bila super prilika da se te dvije sinergije dobrog rada poklope”, objasnio je Ćalić, dok je Đurđić istakla da ih je spojio sličan rad na dizajniranju.

“Nina Redžepagić me je pozvala da učestvujem u ovom pilot projektu, koji je super ideja i dobar izazov, pa sam rado pristala. Predložila sam Borisa zato što slično radimo i zato što njegov rad zaista poštujem. Bliski smo po senzibilitetu i radu, pa mislim da smo upakovali dobro naše linije stvaranja i došli do interesantnog komad, odnosno haljine”, ispričala je dizajnerka.

Ona je istakla da je ideja o kreiranju haljine u znaku Electronic Beatsa fantastična, a nada se da će to postati tradicija, te da će inspirisati dizajnere u zemljama u kojima se takođe održava ovaj festival da urade isto.

“Inspiracija je bila EB, ali nismo to htjeli samo tako da objedinimo, da to budu diskovi, kugle... već smo to transformisali kroz neku našu priču, pa smo uveli pop art, 3D momente, preklapanja, jake kontraste, a sve je prožeto bojom T-Coma. I došli smo do ludog komada, koji će nadam se imati dobar prijem kod publike i da će onaj ko je dobije u nagradnoj igri zaista uživati u njoj”, poručila je Đurđić.

Prema riječima Ćalića, rad na haljini nije bio dug, jer su imali dobru inspiraciju.

“Ideje su se samo nadovezivale, složili smo se oko siluete i teksture, da to budu mat materijali prožeti sjajnim bojama i da bude u mladalačkom duhu”, prokomentarisao je kreator, koji je otkrio da bi saradnja između Đurđić i njega mogla da se nastavi.

“Veoma je zanimljivo kada se više energija, talenata, rada i stilova poveže i to je upravo cilj svakog dizajnera da napravi što veći tim. Milena i ja imamo dosta ideja, a dva mozga uvijek bolje razmišljaju od jednog”, zaključio je on, što je i Đurđić potvrdila.

“Sa ovim projektom smo shvatili da bi saradnja mogla da se pretvori u više komada, odnosno da imamo jednu zajedničku liniju, jer smo uradili dosta skica oboje za ovu temu i nismo mogli da vjerujemo koliko je to bilo dosta slično. I mislim da bi ta kolekcija bila vrlo interesantna”, poručila je ona.

Pored Đurđić i Ćalića, u kafeu Sejdefa za “oficijelni stajling” festivala bila je zadužena i dizajnerka Katarina Zlajić, koja je za tu priliku spremila nakit, a ona je u okviru Electronic Beatsa imala i svoj štand na kojem je pored torbi i šešira iz ranijih kolekcija, predstavila posjetiocima i nove radove, među kojima su preovladavale narukvice, minđuše i prstenje.

“Donekle se ovaj nakit slaže sa elektronskom muziku, ali i uz druge žanrove. Naprimjer ja sarađujem sa našom mladom operskom pjevačicom Oliverom Tičević i ona nosi moje kreacije”, kazala je Vijesti Zlajić, koja je na licu mjesta pripremala nakit.

“Danas je predviđeno je da spremim nakit koji će se slagati za haljinu, a treba da bude u roze boji. Pripremila sam narukvice i prstenje”, otkrila je ona i dodala da uskoro planira da se predstavi i kao dizajner garderobe.

Electronic Beats nastavlja se u subotu, takođe oko 13 sati i to u Blues baru, a muziku će puštati DJ Igor Stanovnik i DJ Sensible Seed.

Na licu mjesta, crnogorski umjetnici će stvarati djela – Adin Rastoder skulpturu, Nemanja Bojićević sliku, a Dejan Batrićević ilustraciju, dok će Blues bar promovisati svoje domaće pivo.

Žurka će se nastaviti u Karveru oko 20 sati, gdje nastupaju DJ Fil Lavin, Ten Fe i Aurora, a od ponoći istovremeno će se odvijati dva dešavanja i to u Districtu za koji će biti zaduženi DJ Gilerz i Zenker Brothers, a posjetioci Alan Forda će slušati Tijanu T i Fjaaka.

Galerija

Preporučujemo za Vas