Napisao pjesmu za tek rođenu ćerku

"Kad je čula pjesmu , plakala je. Nikad neću znati da li je to bilo od sreće”, kaže frontmen popularne grupe
116 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 01.09.2015. 14:59h

Sve popularniji hrvatski bend “Vatra” juče je obradovao svoje fanove novim singlom. U pitanju je numera "Jantar", četvrti najavni singl njihovog albuma koji će, nakon dužeg čekanja, biti objavljen do kraja godine.

“Plan nam je bio da do objavljivanja albuma pustimo u etar četiri singla, a “Jantar” je posljednja najava našeg novog studijskog izdanja. Nakon što izađe album, biće tu još singlova, svakako da ne planiramo da se na ovome zaustavimio, već prezentujemo još pjesama koje će pratiti i spotovi”, obećao je u razgovoru za “Vijesti” Ivan Dečak, frontmen benda “Vatra”.

To što su odlučili da pred objavljivanje albuma publici prezentuju gotovo pola materijala, po riječima Dečaka bilo je smišljeno.

“Pjesme su snimljene prije godinu dana, ali je tada rano bilo da objavljujemo album. Svjesni smo situacije u kojoj je diskografija, kao i da nema publike koja voli da čuje kompletan album. Danas ljudi mogu da čuju sve što žele putem radija ili na Internetu. Upravo je to razlog što smo riješili da publiku upoznamo sa našim novim projektom kroz četiri pjesme, pa će biti upućena u to kakav je zvuk čeka na kompletnom albumu”, objašnjava Dečak.

Kako je istakao, iako su pjesme završene odavno, neke od njih članovi benda su vremenom poželjeli da promijene.

“Kada smo snimili album imali smo mnogo više pjesama, međutim neke su prolazile kroz razne faze, a neke otpale. Tako smo se odlučili za deset numera među kojima su i već objavljeni singlovi “Tango”, “Saturn”, “Kraj” i jučerašnji “Jantar””, kazao je Dečak čiji se bend, makar kad je ova godina u pitanju može pohvaliti velikim brojem koncerata.

“Do sada smo imali preko 60 koncerata, nema gdje nijesmo svirali, a takav nam je tempo i do decembra”, pohvalio se on.

“Od momenta kad je došla na svijet bio sam uz nju, jer sam bio u sali dok se supruga porađala i čuo njen prvi plač. Onda sam sa društvom slavio do jutra, a zatim se liječio”

Dečak je autor numere "Jantar" za koju kaže da je njegova oda životu, a upravo ovu numeru posvetio je svojoj kćerkici koja je njegov superheroj.

“Kad postanemo roditelji u nama se probude mnoga osjećanja za koja nijesmo ni znali da posjedujemo. Od prvog momenta kad je došla na svijet bio sam uz nju, jer sam bio u sali dok se supruga porađala i čuo njen prvi plač. Onda sam sa društvom slavio do ranih jutarnjih sati, i taj prvi dan se liječio, a naredna tri dana dok nije izašla iz bolnice pisao sam pjesmu “Jantar” sa kojom sam je i dočekao kod kuće”, otkriva Dečak i dodaje da je njegova mala princeza, kad je čula pjesmu , plakala.

“Nikad neću znati da li je to bilo od sreće”, kroz smijeh se prisjeća Dečak.

Ponosni otac, pohvalio se da njegova kćerka sjajno reaguje na muziku.

“Obožava da sluša muziku, možda su to geni. Skoro je prohodala i sad već ima i neki svoj poseban ples. Često se šalim i kažem da je to početak njene uspješne karijere džez balerine”, ponosan je Dečak.

Singl “Jantar” trenutno na Jutjub servisu prati, kako ga je Dečak nazvao, dokumentarni video sastavljen od fotografija sa turneje, a uskoro će pjesma dobiti i pravi spot za koji je zadužen Radislav Jovanov Gonzo.

“Gonzo nam je uradio više od 10 spotova, čak i naš prvi video. Sa njim smo se oduvijek sjajno razumjeli, pa nema razloga da tako ne bude i kad je ovaj posao u pitanju”, zaključuje Dečak.

Galerija

Bonus video: