Bend VIII2 snima četiri nove numere

“Prija kad svako malo čuješ svoju pjesmu na radiju”, ističe Radovanović
0 komentar(a)
VIII2, Foto: Miodrag Marković
VIII2, Foto: Miodrag Marković
Ažurirano: 27.08.2015. 17:08h

Nakon što su proljetos objavili singl "Na,na,na" zahvaljujući kojem su za kratko vrijeme osvojili srce publike, članovi benda VIII2 trenutno su u studiju gdje snimaju četiri nove pjesme.

"Htjeli smo da iskoristimo raspust i snimimo cijeli album, ali zbog ljetnjih poslova koje smo imali i sezone koja je bila 47% bolja nego prošla, nijesmo uspjeli da snimimo dovoljno materijala jer su plaže bile i te kako pune i trebalo je ispržiti i razdijeliti ogroman broj krofni i krofnica za izbirljive turiste. Na kraju smo ostali na četiri nove pjesme i remiksu 'Na na na' što uopšte nije loše za 2015. ljeto gospodnje. Što se samog izdanja tiče, to je trenutno na glasanju u skupštini i kako iz insajderskih izvora saznajemo, najviše šansi ima EP, odnosno, u ovom slučaju izdanje sa pet pjesama i bonus trakama, čisto iz razloga da se ne bismo vraćali na usavršavanje istih, jer smo i te kako skloni tome, a novog materijala ima dosta. Iako je zbog globalne i duhovne recesije forma singla najzastupljenija danas, mi smo se odlučili na ove nerestriktivne mjere i povećanje proizvodnje. Pa šta bude", otkriva “Vijestima” frontmen benda VIII2, Vanja Radovanović.

On je na Facebooku i Instagramu zakačio djelić nove numere "Supermen" na kojoj trenutno rade, a o reakcijama onih koji su je čuli kaže:

"Pa većini se veoma dopada stilski i tematski, to što je prilično lična, malo socijalna i onako otužno svakodnevna, a to je znak da nas očito lažu i da nam očigledno nisu pravi prijatelji. Problem je u tome što je među njima veliki broj članova familija, što nas dovodi u prilično zeznutu situaciju i podiže dramu na viši nivo. Dobra stvar u svemu tome je što od te drame vazda možemo napraviti dobru pjesmu", smatra on.

Pored već pomenute "Supermen", posljednje dane raspusta iskoristiće da snime još i kompozicije “Reci da!”, “Pitam (Nikola Kojo)” i Vanjina omiljena- “Odri”.

"Svaka veza sa stvarnim likovima je namjerna, a tematika bez ikakve namjere hronološki povezana, što vjerovatno nije ni trebalo da kažem, al’ sad je gotovo", izgovorio se Radovanović.

Prvi singl "Na, na, na" nakon radijskog etra, polako osvaja i publiku u klubovima, pa je postala neizostavni dio repertoara VIII2, a Radovanović ne krije da se nada da će uskoro svoje mjesto na svirkama naći i nove numere.

"'Supermena' i 'Odri' smo nekoliko puta provukli bez ikakve najave, čisto da vidimo mogu li se infiltrirati u naš standardni repertoar i moram priznati da im je to pošlo za rukom i da su se neki ljudi pravili da znaju neke djelove pjesama, a ta vrsta foliranja uvijek godi bendu", priznaje on.

Gotovo da nema dana kad se singl "Na, na, na" ne zavrti na crnogorskim radio i TV stanicama. Radovanović je zadovoljan slušanošću prvog singla, i ne krije da od muzike njegovog benda očekuje da probije "sve granice".

"Ne mjerimo uspjeh tako niti iko od nas očekuje da će ono što se može danas nazvati uspjehom doći odmah, jer je danas jedini uspjeh opstati i raditi ono što voliš što duže možeš. Hoće li to biti jedan ili deset albuma, ne znamo, ali dok nas god bude radilo ovako dobro kao sad, obećavam da će biti pjesama. Naravno da prija kad svako malo čuješ svoju pjesmu na radiju, ali to može jedino da nam bude podstrek da radimo što više, sve dok s druge strane zvučnika bude onih koji to žele da čuju. Nego šalu na stranu, iskreno se nadamo da će sve to brzo da upali i da ćemo uskoro ići u Švajcarsku vikendom pa onda Njemačka, Austrija, dogodine USA i Kanada. One tamo Australija, pa ćemo za dalje viđet. To je neki plan za sada", zaključuje Radovanović.

Bonus video: