Lajbah večeras nastupa u Sjevernoj Koreji

Lajbah je najavio da će koncert biti spoj njihovog prepoznatljivog industrial rok zvuka, ali i koreanskog folk melosa
1 komentar(a)
Lajbah, Foto: Screenshot (Facebook)
Lajbah, Foto: Screenshot (Facebook)
Ažurirano: 19.08.2015. 12:03h

Slovenački avangardni bend Lajbah nastupiće večeras i sjutra u Sjevernoj Koreji u okviru proslave jubileja 70 godina od oslobođenja od Japana. Bend je ranije najavio svoju posjetu Pjongjangu, u sklopu turneje "Liberation Day Tour".

Koncert će biti održan pred auditorijuom od 2.000 ljudi, u Kim Von Gjun muzičkom konzervatorijumu. Za sada nije poznato da li će prvi čovjek S. Koreje, Kim Džong Un, prisustvovati koncertu.

"Iako nam je cilj bio da prenesmo Lajbah iskustvo na što veći broj Koreanaca, naporno smo radili i na broju stranih posjetilaca. Sve u duhu bratstva i zajedništva, kao i međusobnog razumijevanja koje želimo da prenesemo", navodi se na zvaničnom sajtu benda.

Lajbah je najavio da će koncert biti spoj njihovog prepoznatljivog industrial rok zvuka, ali i koreanskog folk melosa.

Koryo tours, britanska turistička agencija sa sjedištem u Pekingu, organizovala je ture koje obuhvataju petodnevni boravak u Pjongjangu, kao i karte za koncert.

"Ovo je za sada najneobičniji događaj, jer Koreanci definitivno nisu naviknuti na zvuk rok muzike", izjavio je Sajmon Kokjerel, vlasnik agencije.

Čitavu turu je organizovao Morten Travik, norveški režiser i umjetnik, koji svoju fascinaciju Sjevernom Korejom prožima kroz svoju umjetnički opus.

Bonus video: