Del Arno bend na Bedem festu u septembru

U Nikšić stiže bluz bend El Kachon, neobični elektro pop trio iz Sibira Alex Kelman i beogradski Heckler DJ's koji su prvi potvrđeni izvođači na novom stejdžu
108 pregleda 0 komentar(a)
Del Arno, Foto: Facebook.com
Del Arno, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 18.08.2015. 14:41h

Del Arno bend, El Kachon, Alex Kelman i Heckler DJ's nova su imena koja će se pridružiti do sada objavljenom, žanrovski vrlo šarolikom spisku izvođača ovogodišnjeg Bedem festa, ekskluzivno saznaju "Vijesti".

Beogradski Del Arno dobro je poznat ovdašnjoj publici, u pitanju je pionirski rege sastav na prostoru ex Yu, dok su organizatori uveli malo ekstravagance u lajn ap dovođenjem slovenačkog bluz rok sastava El Kachon (prošlogodišnji finalista Zaječarske gitarijade) u saradnji sa Ambasadom Republike Slovenije u Crnoj Gori i elektro pop trija Alex Kelman koji dolazi čak iz Sibira.

Novina na ovogodišnjem Bedemu je Elektro stejdž koji će biti posvećen isključivo elektronskoj muzici, a program na ovoj bini odvijaće se od 23 sata do tri ujutro. Prvi potvrđeni izvođač Elektro stejdža je beogradski Heckler DJ'z, a organizatori obećavaju da će ugostiti renomirana imena sa DJ scene iz Crne Gore i regiona. Još jedan stejdž biće instaliran i u festivalskom kampu, pod nazivom Chill Out zona.

Organizatori su saopštili da će boravak u kampu, koji će moći da primi minimum 500 ljudi, biti besplatan za sve one koji imaju ulaznice za festival. Radovi na izgradnji kampa se privode kraju.

Poznata je i cijena ulaznice za sva četiri festivalska dana, koja će od 23. avgusta do 1. septembra koštati 12 eura. Spisak prodajnih mjesta biće naknadno objavljen.

Organizatori će obezbijediti i 90 povratnih voznih karata za posjetioce festivala i to 30 za ljude koji dolaze iz Podgorice, 20 iz Bara, a ostatak za publiku iz Bijelog Polja, Kolašina i Mojkovca. Ranije je saopšteno da će posjetioci koji na festival dođu biciklom moći besplatno da uđu na Bedem.

Zainteresovani za vozne karte, boravak u kampu i ranu nabavku ulaznica mogu se javiti organizatorima putem njihove zvanične Facebook stranice ili na mejl adresubedembike@gmail.com, poručili su organizatori.

Ovogodišnje, šesto izdanje Bedem festa održaće se od 3. do 6. septembra na istoimenoj nikšićkoj tvrđavi pod sloganom "Mir brate, mir", a ranije je potvrđeno da će nastupiti Disciplina kičme, Josipa Lisac, Marčelo, Irish Stew, Dža ili bu, Kanda Kodža i Nebojša, Autogeni trening, Gospoda Glembajevi, Xander & The Keys i drugi. Program festivala počeće u 18 sati 3. septembra defileom Vojnog orkestra sa glavnog gradskog trga ka Bedemu, gdje će u 19 sati biti održano svečano otvaranje uz koktel za partnere i prijatelje festivala.

"Satnicu i cijeli lajn ap objavićemo 22. avgusta, a sjutra ćemo lansirati prvi promo film. Vlada veliko interesovanje za festival i u regionu, odakle nam gotovo svakodnevno stižu poruke ne samo publike, nego i medija koji su najavili da će pratiti Bedem fest, a među kojima su srpski Radio 202 i RTS 2, hrvatski Radio 101 i slovenački Radio Student. Cijene hrane i pića biće i u kampu i u festivalskom prostoru veoma povoljne, a sama organizacija prostora ove godine biće veliko iznenađenje za posjetioce, pa ih pozivam da dođu i uživaju u novoj viziji naše tvrđave, novim stejdževima i totalnom muzičkom ludilu od 3. do 6. septembra", kazao je "Vijestima" direktor festivala Petar Šundić.

Bedem fest je počeo prije šest godina kao manifestacija koja okuplja nikšićke muzičare, a tokom godina je kupio javnost rijetko viđenim entuzijazmom pripadnika raznih subkulturnih gradskih grupacija uz čiju pomoć je festival i danas postao višednevna manifestacija koja okuplja regionalne zvijezde i inostrane izvođače brojnih žanrova i održava se u okviru Septembarskih dana kulture.

Ovogodišnje izdanje festivala sadržaće najveće promjene i biće najveće do sada.

Bonus video: