Porodična gitarska ekstravaganca

Publika na PJF-u imala priliku da vidi i čuje kako je to kad na jednom instrumentu sviraju otac i dva sina
63 pregleda 0 komentar(a)
Balkan Strings, Foto: Petrovac Jazz fest
Balkan Strings, Foto: Petrovac Jazz fest
Ažurirano: 12.09.2018. 13:08h

Trio Blakan Strings obilježio je sinoć pretposljednje veče Petrovac jazz festivala. Sastav koji čine otac Zoran Starčević i sinovi Nikola i Željko prvi put su nastupali na budvanskoj Citadeli, gdje se festival premjestio tokom vikenda, a prezentovali su autorsku muziku sa nekoliko svojih studijskih albuma.

„Ovo je prvi porodični koncert u Budvi za 15 godina koliko sviramo zajedno, a nastupali smo od Sibira do Kalifornije. Prije 10 godina smo prvi put svirali na Petrovac jazz festivalu, ali tada u Petrovcu, tako da je ovaj nastup za nas veoma značajan. Daćemo sve od sebe da vam dočaramo šta je ono što mi radimo, a ako volite gitaru onda ste na pravom putu“, poručio je na početku koncerta najstariji Starčević.

Njihova muzika je fuzija balkanske muzike, svinga, džeza, bluza, latino i klasične muzike, a izmislili su i šestoručno sviranje na jednoj gitari koje je postalo njihov zaštitni znak, pa je i publika na PJF-u imala priliku da vidi i čuje kako je to kad na jednom instrumentu sviraju otac i dva sina. Publiku su iznenadili i kada su u njihovom stilu obradili Kleptonov hit „Tears in Heaven“. Nikola i Željko, inače profesori gitare, objavili su i jedan album klasične muzike sa kojeg su izveli nekoliko kompozicija.

Publika, u kojoj je bilo i dosta stranaca, je očito toliko uživala u koncertu Balkan Stringsa da su po završetku pozvali na bis Starčeviće, na što su im muzičari uzvratili još jednom demonstracijom sviranja gitare sa šest ruku.

Petrovac jazz festival večeras će biti zatvoren koncertom italijanskog orkestra Magna Grecia na Citadeli.

Bonus video: