Miss Kitin donijela drugačiji zvuk

Flegmatična za miks pultom, ona je tek pri kraju svog seta zaplesala, a u par navrata se latila i mikrofona i pokazala svoje pjevačke sposobnosti. Ipak nije bilo komunikacije sa publikom koja je kotorsku diskoteku Maximus popunila čini se više nego noć ranije tokom nastupa Krisa Libinga, ali je publika bila manje pokretljiva
0 komentar(a)
Miss Kitin, Foto: Refresh festival
Miss Kitin, Foto: Refresh festival
Ažurirano: 15.08.2015. 14:43h

Nakon prve novi posvećene tehnu, posjetice Refresh festivala u Kotoru dočekao je sinoć nešto ekstravagantniji zvuk.

Oko dva sata iza ponoći na led ekranima oko glavnog stejdža je zabljesnulo ime Miss Kittin i francuska elektroklesh diva se popela na binu uz ovacije.

Flegmatična za miks pultom, ona je tek pri kraju svog seta zaplesala, a u par navrata se latila i mikrofona i pokazala svoje pjevačke sposobnosti. Ipak nije bilo komunikacije sa publikom koja je kotorsku diskoteku Maximus popunila čini se više nego noć ranije tokom nastupa Krisa Libinga, ali je publika bila manje pokretljiva.

Prije Miss Kittin, publika je plesala uz melodični set ulcinjskog producenta Milloka, koji je sigurnim iskusnim nastupom pokazao zašto je trenutno jedan od najtraženijih crnogorskih DJ-eva. Čast da zatvori drugo veče Refresha pripala je domaćinu festivala Sagoru Mashu, koji se pred zoru izljubio i izgrlio sa starom poznanicom Miss Kittin i energičnim setom preostale posjetioce provozao posljednji put za tu noć.

Dok se na glavnom stejdžu slušao meksi zvuk, na trens stejdžu je granice izdržljivosti crnogorskih rejvera testirao superbrzim progresivnim zvukom izraelski DJ Didi Ezra. On je pod originalnim imenom Bizzare Contact nastupao u Maximusu prije samo par dana, a sinoć se vratio na mjesto zločina da predstavi svoj projekat Royal Flush i ponovo zapalio masu. Da na trens stejdžu bude vrelo, ne samo zbog sparnog vazduha, već i muzickog vajba pobrinuli su se i crnogorski predstavnik Shogan i beogradska legenda Aquapipe.

Fresh stejdz posvećen domaćim izvođacima bio je sve puniji kako je noć odmicala, a na njemu što umiju pokazali su predstavnici hercegnovske DJ Skole Bodzie, Soft 85, PS i Budo Šuković.

Lažna dojava nije upropastila provod prve večeri

Mnogi su pomislili da prve večeri Refresh festivala neće ni biti nakon što su oko 23 sata preksinoć organi reda i mira prekinuli program zbog, kasnije će se ispostaviti, lažne dojave o bombi u diskoteci Maximus.

Umjesto toga, pravu bombu je na plesni podijum servirao legendarni njemacki DJ Kris Libing, apsolutna zvijezda prve večeri festivala.

Nestrpljiva masa od oko tri hiljade ljudi po procjeni organizatora pohrlila je tek oko dva sata iza ponoći u diskoteku ovacija pozdravivši kraj višečasovne potrage za navodnom bombom. Dočekao ju je njemačko hladni industrijski tehno Krisa Libinga, a poznati DJ od starta je nametnuo nemilosrdan tempo.

Valjda puna energije i željna provoda nakon dužeg čekanja, publika se odmah bacila u trans uz libingove duboke basove koji su tresli tlo, čestom vriskom prativši manevre njemačkog DJ-a kojem su se na bini pridružile i izazovne plesačice.

Frankufrtskom veteranu je druženje sa crnogorskom publikom bilo toliko dobro da su ga gotovo silom morali maći sa miks pulta u zoru jer je probio svoj termin za više od sat vremena. Podgorički DJ Aleksandar Grum dobio je nezahvalan posao da zamjeni libinga ali je na kvalitetan način zatvorio prvo veče uz podršku najizdržljivijih ljubitelja tehno muzike.

Njegovi sugrađani, duo Tehno klinika bili su žrtve lažne dojave pa je njihovo otvaranje Refresha prekinuto prije nego što je praktično i počelo. Iako se za prvu noć festivala može reći da je bilo veče posvećeno iskonskom, tvrdom tehno zvuku, oni koji su željeli da čuju nešto drugačije na trance stejdžu uživali su prije svega u nastupu izraelskog DJ i producenta Stasa Marnijaskog koji je predstavio svoj psihodelični projekat vibe tribe. Organizatori Refresha nisu željeli da komentarišu lažnu dojavu sa početka večeri jer, kako su kazali, nije uspjela da pokvari žurku.

Bonus video: