Kerber: Repertoar za sve generacije

Rad na novim pjesmama nikad ne prestaje, ali još ne znamo kada ćemo ih sjediniti u album, kaže Gale Kerber
194 pregleda 3 komentar(a)
Kerber, Foto: Pcpress.rs
Kerber, Foto: Pcpress.rs
Ažurirano: 14.08.2015. 12:33h

Čuvena niška rok grupa “Kerber” održaće večeras koncert na Šetalištu kralja Nikole u Baru u okviru manifestacije "Ljeto sa zvijezdama".

Frontmen i osnivač “Kerbera” Goran Šepa Gale, prepoznatljiv po svojoj tršavoj kosi, raskošnom glasu i pjesmama koje imaju dušu, dao je kratak intervju za “Vijesti”, iako smo ga pozvali dok je vozio automobil. Sjeća se davnog nastupa u Baru. "Odavno nismo bili u Baru. Jednom smo samo svirali tamo, ne sjećam se ni kada je tačno to bilo, mislim '90 i neke", prisjeća se Gale i dodaje:

"Ali, jesmo svirali na drugim mjestima u Crnoj Gori. Uvijek spomenem koncert na Cuckoj jeki, gdje su nas toplo dočekali i gdje je sve prštalo od emocija".

Publika se, kaže, jeste promijenila, ali njihov repertoar ostao je sličan onome koji su svirali tih davnih godina.

"Mi ćemo večeras odsvirati jedan lijep koncert, biće naših starih pjesama, nešto novih, dakle, publika će imati priliku da čuje sve pjesme 'Kerbera' koje vole i zbog kojih nas vole", najavio je Gale Kerber i otkrio šta grupa trenutno radi.

"Trenutno smo na nekoj mini turneji po Srbiji i, eto, malo po Crnoj Gori. Sviramo, družimo se sa publikom, održali smo mnogo koncerata i uživamo. To je taj neki koncertni period koji uvijek dobro dođe", kaže frontmen grupe koja će večeras u Baru publici pjevati "Svetlanu", "Bolje da sam druge ljubio", "Nebo je malo za sve", "Čovek od meda", "Ratne igre".

Bend je tokom posljednjih nekoliko godina objavio singlove “Sveti Nikola” i “Pepeo i prah”, a odavno obećavaju novi album koji bi posebno obradovao fanove. Gale kaže da grupa uvijek radi na novim pjesmama, a trenutno ih pripremaju šest.

"Rad na pjesmama nikad ne prestaje. Ipak, ne mogu vam reći kada ćemo izdati album koji odavno obećavamo. Jednostavno, nemam ni predstavu, ali pjesme se ređaju jedna za drugom, to je sigurno", najavio je Goran Šepa.

Koncert “Kerbera” u Baru organizuje Turistička organizacija ovog grada. Rokeri će na scenu izaći u 22 sata, a prije njih publiku će zabavljati superfinalista Pinkovih zvjezdica Jovan Aleksić. Ulaz je slobodan.

Bonus video: