Drugo Premotavanje 14. avgusta u Nikšiću

Gosti na tribini biće muzičari iz Crne Gore i regiona
63 pregleda 2 komentar(a)
Premotavanje, Foto: Arhiva "Vijesti"
Premotavanje, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 12.08.2015. 14:54h

Drugo izdanje multimedijalnog događaja " Premotavanje " posvećenog domaćoj muzičkoj sceni održaće se 14. avgusta u nikšićkom NK pabu, u organizaciji portala Mulj.net i servisa Bucanpas.com, a u saradnji sa Lake festom.

Program će početi od 12 časova retrospektivom rok scene kroz prikazivanje arhivskog materijala sa crnogorskih gitarijada i koncerata, kao i starih spotova.

Od 13 časova održaće se tribina sa temom "DIY stvaralaštvo u Crnoj Gori". Dva sata kasnije binu će preuzeti nikšićka rep grupa TuhhtŠ koja će promovisati svoj debi album "Klasika za zvučnik", a biće održana i prezentacija muzičkog portala "Bučan pas".

Događaj će biti zaključen koncertom podgoričkog rok benda Zoon politikon koji će svirati na kamionu koji će posjetiti više lokacija u Nikšiću i završiti u kampu Lake festa neposredno prije početka programa na glavnoj bini.

"Na prošlom okupljanju se načela jedna fina priča koja se rijetko priča. Ovim smo htjeli da je nastavimo i ako uspijemo da održimo njen kontinuitet, kako bismo na kraju dobili fin pregled onoga što se dešava kod nas", kazao je jedan od organizatora Bojan Tešić.

Njegov kolega Dragan Lučić istakao je da je jedan od ciljeva uključiti što više ljudi, pa će za razliku od prošlog "Premotavanja", održanog prije dva mjeseca u Podgorici, ovoga puta gostovati i oni ljudi koji nisu muzičari, "ali su i te kako u toj priči".

"Vrijeme je da prezentujemo ono što je do sada urađeno na muzičkoj platformi Bučan pas koja bi trebalo da startuje od jeseni", dodao je Đorđije Njunjić, još jedan član organizacije.

Događaj će biti besplatan za sve posjetioce, a do sada je potvrđeno da će na tribini učestvovati bivši član DST-a i rok kritičar Jovan Vučurović, Ilija Gajević iz Zoon politikona, pokretač fanzinske scene u Crnoj Gori Nikola Frankeli, član grupe ZAA Marko Milojević i članovi benda Light Under The Mountine koji je crnogorska publika premijerno čula na nedavno održanom Sea Rock festivalu.

Bonus video: