Goran Bare raspustio bend, pa napravio novu postavu

111 pregleda 0 komentar(a)
Goran Bare, Foto: Privatna arhiva
Goran Bare, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 11.08.2015. 16:52h

Muzičar Goran Bare uspio je opet da šokira javnost. Kad je publika očekivala objavljivanje novog albuma, nasljednika “Teških boja” koji je muzičaru donio brojne nagrade među kojima i Porina, Bare (49) je napravio potez koji niko ne bi očekivao. Naime, nakon višegodišnjih nesuglasica u bendu, koje su ga, kako kaže, polako izjedale, jednostavno je raspustio bend ne gledajući na to što je nakon višemjesečnog rada novi album bio gotov.

Prema pisanju hrvatskih medija, već je okupljena potpuno nova postava, pa Bare i ekipa ponovo počinju rad na novim pjesmama u jednom slovenačkom studiju.

Novu postavu čine: Alen Tibljaš- bubanj, Davor Rodik-druga gitara, Kruno Domačinović- gitara, Dan Divjak- klavijature i Berislav Vrabec- bas. Bend je u toj novoj postavi održao nekoliko koncerata i Bare je zadovoljan kako zvuče Majke.

“Ljudi su nakon koncerta prilazili meni i mom menadžeru i pitali što se dogodilo jer zvučimo puno bolje i uvjerljivije. Odmah smo dobili još nekoliko poziva za koncerte”, tvrdi Bare, koji je Majke osnovao 1988. godine. Od tada je kroz bend prošlo 17 članova i grupa se nekoliko puta raspadala.

Uskoro bi trebalo da bude objavljen prvi singl, pjesma “To nije igra”, a album se očekuje do kraja godine.

Bonus video: