Dr Dre cio honorar od albuma poklonio rodnom gradu

Reper i producent je rekao da želi da novac koji bude zaradio njegov projekat bude upućen za igradnju objekta koji će ostati djeci Komptona
82 pregleda 0 komentar(a)
Dr Dre, Foto: Nme.com
Dr Dre, Foto: Nme.com
Ažurirano: 09.08.2015. 16:24h

Legendarni hip-hop producent Dr. Dre odlučio je da sav honorar od svog upravo objavljenog albuma uplati svom rodnom gradu, Komptonu.

Nekadašnji član kultnog hip-hop sastava NWA je poslije 16 godina objavio solo projekat, ali to nije dugoočekivani “Detoks“, već “Kompton“, koji je objavljen na platformama Apple Music i iTunes Store.

Dr. Dre je poslije razgovora sa gradonačelnikom Komptona Adžom Braunom donio odluku da novac koji bude zaradio od distribucije novog projekta uputi gradu za izgradnju nove ustanove kulture.

Reper i producent je rekao da želi da novac koji bude zaradio njegov projekat bude upućen za igradnju objekta koji će ostati djeci Komptona.

Projekat pod punim nazivom “Compton: A Soundtrack by Dr. Dre“ je inspirisan filmom o grupi NWA koji bi u bioskopima u SAD trebalo da se pojavi 14. avgusta.

Andre Romel Jang rođen je 18. februara 1965. godine i upisan je u istoriju muzike kao osvajač šest Gremi nagrada, a između ostalih potpisivao je produkciju nekima od najboljih repera ikada, u prvom redu Tupaku Šakuru, Eminemu, Snup Dogu, 50 Centu...

Bonus video: