ZA SVE MLADE OSOBE

Umjetnički dio Lake festa: "Omladinska foto patrola"

Prijavu za učešće zajedno sa kontakt podacima i kratkim opisom i motivima zbog kojih se prijavljuju, kao i sa par fotografija, mladi mogu poslati na mail aldnk@t-com.me, do 10.08.2015.god. do 12h
0 komentar(a)
Lake fest, Foto: Miloš Zvicer
Lake fest, Foto: Miloš Zvicer
Ažurirano: 14.02.2019. 05:09h

Za svega par dana, počinje dugo najavljivani Lake fest 2015 koji će ove godine trajati šest dana i koji će se održati na dvije lokacije: na platou Doma revolucije u centru grada i na već poznatom Krupačkom jezeru.

U saradnji sa EPCG i zvaničnim pivom festivala, Nikšićkim pivom, ovogodišnji festival je produbio svoje sadržaje kako bi dao što bolju ponudu ovogodišnjim posjetiocima i da bi se samim tim velika pažnja posvetila umjetničkom programu festivala.

"Pored raspisanog međunarodnog konkursa za sve audio-vizuelne umjetnike, pod nazivom ‘’Iz različitog ugla’’, Agencija za lokalnu demokratiju Nikšić uz podršku umjetničkog dijela tima Lake festa organizuje radionicu „Omladinska foto patrola“ namijenjenu svim mladim osobama od 16 do 30 godina iz Nikšića ili onima koji se tako osjećaju", navodi se u saopštenju.

Radionice će trajati dva dana, 11. i 15. avgusta, od čega će prvog dana mladi imati priliku da steknu osnovna znanja o fotografiji i tehnikama fotografisanja. Nakon toga učesnici radionica će moći naučeno da primijene tako što će fotografisati svoj grad i prikazati ga kroz njihov objektiv. 

"Produkti ove “Omladinske foto patrole” će biti izloženi na jezeru Krupac, 15. avgusta, i to će ujedno biti i drugi dan radionice. Tom prilikom biće organizovano i glasanje za najboljih 10 fotografija koje će obići osam gradova (Subotica, Knjaževac, Mostar, Zavidovići, Prijedor, Vevčani, Peć) putem Regionalne umjetničke ture. Takođe, okruženi izloženim fotografijama učesnici treninga će govoriti o perspektivama i barijerama mladih uz pomoć profesorice Mirjane Popović, kao odabranog stručnog moderatora", rečeno je u saopštenju.

Cilj ove radionice je da se mladima pruži mogućnost da govore o problemima i mogućnostima kojima su okruženi putem umjetničkog izraza, odnosno fotografije.

Prijavu za učešće zajedno sa kontakt podacima i kratkim opisom i motivima zbog kojih se prijavljuju, kao i sa par fotografija, mladi mogu poslati na mail aldnk@t-com.me, do 10.08.2015.god. do 12h.

Ova „Omladinska foto patrola“ je aktivnost u okviru projekta Regionalna platforma za učešće mladih Balkana koju koordinira Evropska asocijacija za lokalnu demokratiju (ALDA), zajedno sa osam Agencija/Centara lokalne demokratije iz Nikšića, Mostara, Prijedora, Zavidovića, Subotice, Peći, Vevčana i Knjaževca.

Projekat je finansiran od strane Evropske komisije u okviru programa Civil Society Facility, Operating grants IPA CSO Associations, Support to regional thematic associations.