Bedem fest otvara vojni orkestar, u planu posjeta izletištu Blace

Opština Nikšić je i ove godine strateški partner Bedem festa, koji se organizuje uz pomoć Elektroprivrede, M:tela, CKB-a i Pivare "Trebjesa"
78 pregleda 4 komentar(a)
Bedem fest, Foto: Bedem fest
Bedem fest, Foto: Bedem fest
Ažurirano: 07.08.2015. 17:04h

Ovogodišnji, šesti po redu, Bedem fest biće pod sloganom "Mir brate, mir" održan od 3. do 6. septembra na istoimenoj nikšićkoj tvrđavi, a na njemu će nastupiti Disciplin A Kitchme, Josipa Lisac, Marčelo, Irish stew, Dža ili Bu, Kanda, Kodža i Nebojša, Autogeni trening, Gospoda Glembajevi, kao i britanski sastav Xander and The Keys, rečeno je na konferenciji za novinare koja je održana u podgoričkom PR centru.

"Bedem Fest, održavajući tradiciju koju njeguje od početka, daje šansu novim sastavima koji stasavaju na rock sceni i jedini je festival koji okuplja regionalnu demo elitu. Upravo je završena veoma uspješna promocija Bedem festa na Zaječarskoj gitarijadi, sa koje nam dolazi pobjednički demo bend Syleth iz Rijeke, čime je zaokružen spisak pobjedničkih sastava sa partnerskih demo festivala", kazao je direktor Bedem festa Petar Šundić, najavivši i nastupe sastava Tevarbulebra iz Niša, Mr.Albino iz Zagreba i Dingospo Dali iz Beograda. Takođe, Šundić je najavio nastavak promocije bendova iz Nikšića, pa će na tvrđavi svirati i Mangrov, Manitu, Off duty, Rock and peace, Willie and the groundkeepers i Woodo.

Kao najveću novinu organizatori su izdvojili besplatan kamp, koji će ove godine moći da primi sve zainteresovane posjetioce. One koji biciklom dođu na kamp čeka posebno iznenađenje – besplatan ulaz za sve dane festivala. Zainteresovani mogu da se prijave na mail bedembike@gmail.com do 31. avgusta.

Kako su istakli organizatori, ove godine će festival svečanim defileom od nikšićkog trga do tvrđave otvoriti vojni orkestar, što je rezultat saradnje organizatora sa Generalštabom vojske Crne Gore i Ministarstvom odbrane.

Opština Nikšić je i ove godine strateški partner Bedem festa, koji se organizuje uz pomoć Elektroprivrede, M:tela, CKB-a i Pivare "Trebjesa".

Organizatori su najavili i besplatne povratne vozne karte za 90 posjetilaca iz crnogorskih gradova do Nikšića, a zainteresovani mogu da se prijave na zvaničnoj Facebook stranici Bedem festa. Na kraju pruge, ispod tvrđave, tokom trajanja festivala biće postavljena kola za spavanje, kako bi se posjetioci prisjetili nekadašnje pruge Nikšić-Čapljina-Sarajevo, a tu će biti prikazan i dokumentarni film o istorijatu željeznice u Crnoj Gori.

Posjetioce festa čeka i izlet do izletišta Blace, gdje je takođe organizovan program.

Promocija potreba slijepih i slabovidih i ove godine je u centru pažnje Bedem festa, pa će u tom duhu u Sportskom centru u Nikšiću organizovati goalball meč, kao promociju paraolimpijske discipline za slijepe i njihovog aktivnog uključivanja u društvene tokove.

Na turniru će učestvovati paraolimpijske reprezentacije Srbije, Crne Gore, Beograda i Nikšića. Vođeni istim motivima, organizatori su odlučili da program Bedem festa i ove godine bude odštampan i na Brajevom pismu.

Ulaznica za sve dane festivala košta 12 eura.

Bonus video: