"Volimo kad publika na koncertu poludi"

Popularni njemački alt-metal sastav prvi put dolazi u Crnu Goru gdje će promovisati aktuelni album "Offline"
166 pregleda 0 komentar(a)
Guano Apes, Foto: Guano Apes/Facebook
Guano Apes, Foto: Guano Apes/Facebook
Ažurirano: 06.08.2015. 15:37h

Dolazimo da se provedemo - to je poruka benda Guano Apes, predvodnika ovogodišnjeg izdanja Lake festa, koji će na Krupcu nastupiti u petak 14. avgusta od 22.30.

Popularni njemački alt-metal sastav prvi put dolazi u Crnu Goru gdje će promovisati aktuelni album "Offline", a tim povodom sa "Vijestima" je razgovarala pjevačica Sandra Nasić.

Kakva su očekivanja pred nastup na Lake festu?

Ovog ljeta sviramo na mnogo festivala i uživamo u svirkama, volimo da vidimo publiku da poludi. Zato se nadam da će tako biti na Krupcu i da će svi prisutni imati divnu noć zajedno sa nama. I nadam se da neće padati kiša.

Tvoji roditelji su iz Hrvatske, koliko često dolaziš na ove prostore, pričaš li hrvatski?

Da, pričam, ali ne tečno, već bih prije rekla oko 40 odsto. Ali kad dođem i provedem par sedmica tamo vrlo brzo to počne da zvuči kako treba.

Kako su tvoji roditelji reagovali kada si počela da se baviš muzikom?

Moja mama mi je kupila prvu gitaru, tako da je ona podržavala moju strast prema muzici. Moj otac nije znao za to prvih godina, ali je kasnije shvatio koliko je uspješna ta priča postala. Mislim da su prilično ponosni na mene.

U posljednje vrijeme ste svirali na brojnim festivalima, da li više volite otvorene ili zatvorene prostore, klubove?

U klubovima sviramo kad smo na turneji, pa imamo mnogo koncerata u kratkom vremenskom periodu. S obzirom na to da je pjesme danas nemoguće zaštititi od Internet piraterije, muzičari često moraju sami da organizuju turneje kako bi na njima promovisali albume i prodavali robu. Ovih dana je postalo prilično skupo ići na turneje. Festivali su veliki, ljeto je i sviraš samo vikendima i upoznaješ se sa ostalim bendovima. Lično malo više volim festivalsku sezonu.

Što vas inspiriše kad radite na novim pjesmama, imate li neku vrstu tradicije, rituala?

Sjedim u svom studiju svaki dan, nedjeljama i radim, radim, radim na pjesmama sve do jutra. Prvo dođu muzika i refren, onda tekst. Poslije toga slijedi snimanje. Neke se pjesme razviju brzo, nekima treba više vremena. Čaša dobrog vina ili roštilj u bašti često mogu dosta da pomognu kreativnom umu takođe. (smijeh)

Bonus video: