Novi singl Sivila: Kolege mu pjevaju "Izdao si rep"

„U novoj numeri svima objašnjavam da iako sam Sivilo, ne moraju sve moje teme da budu negativne i sadrže kritiku”
89 pregleda 6 komentar(a)
Sivilo, Foto: Facebook.com
Sivilo, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 06.08.2015. 14:37h

Crnogorski reper Sivilo u okviru projekta “Ljeto kad su me krunisali” sinoć je nešto malo prije ponoći izbacio novi singl - “Izdao si rep”.

Kako je objasnio u razgovoru za “Vijesti”, pjesma je nastala prošle sedmice, a na ovakav naslov natjerale su ga reakcije vjernih rep fanova na zvuk koji je plasirao u posljednje vrijeme.

“Projekat 'Ljeto kad su me krunisali' donio je novi zvuk i neke vedrije teme koje nijesu toliko svojstvene za rep, i pravim fanovima ovog muzičkog žanra to se nije dopalo. Uglavnom su u repu zastupljene mračne teme na koje su okoreli fanovi navikli, zato sam i napravio ovu pjesmu u kojoj svima objašnjavam da iako sam Sivilo, ne moraju sve teme u pjesmama da budu negativne i sadrže kritiku. Ono što je interesantno je da u refrenu učestvuju kolege reperi među kojima su Struka, članovi sastava VIP i Bad Copy, kao i Bvana. Oni mi upravo pjevaju tu rečenicu - ¨”izdao si rep””, otkriva za “Vijesti” Sivilo.

Bez obzira na naslov pjesme, Sivilo smatra da nije izdao rep.

“Više je to podrugljivo, a to će publika ukapirati kad čuje pjesmu. U repu postoji ona izreka da kad si srećan ćuti, a nesrećan da se dereš. Publika treba da zna da rep muzika ima ogranke, tako da želim da gradeći karijeru prođem kroz razne puteve. Ne moram samo da kritikujem, mogu i da slavim što se bavim repom”, objašnjava Sivilo.

Iako je do sada objavio sedam kompozicija, sa numerom “No.1” našao se ove nedjelje na petom mjestu regionalne muzičke top liste “Domaćica”.

“Evo vidjećemo ove nedjelje da li će pjesma 'No.1' zaista i postati broj jedan na 'Domaćici'”, ne krije svoja očekivanja Sivilo, a to što se samo jedna od numera koje je pustio u okviru “sivih srijeda” našla na listi pravda time što samo “ta kompozicija ima spot”.

“Mislim da je već vrijeme da počnem da razmišljam o novom videu”, smatra reper i dodaje da nije prebrzo to što publiku jednom sedmično obraduje pjesmom.

“Mislim da je mnogo gore bilo kada sam izbacio album sa 17 konceptualnih pjesama. Ljudi danas prosto nemaju sat vremena da izdvoje i odslušaju album. Ovako nedjeljno po tri minuta svako može da odvoji, a i to što svake sedmice bude nova pjesma me drži u žiži interesovanja”, smatra on.

Kada je počeo projekat “Ljeto kada su me krunisali”, Sivilo je imao svega nekoliko novih pjesama, a već neko vrijeme po objavljivanju singla mora da razmišlja o narednom.

“Ja ću već danas početi da smišljam novu pjesmu za sljedeću srijedu. Inače, ovim projektom htio sam da otkrijem i to koliko se brzo može raditi u rep muzici. Danas zahvaljujući Internetu lako se povezujemo i sa gostima, lakše se sve snima, a raditi singl nedjeljno je veliki izazov i za mene i za producenta” zaključuje Sivilo.

Bonus video: