Filharmonijski zvuk za hitove Elvisa Prislija

Prislijeva bivša supruga, Prisila, rekla je da bi "Elvis bio oduševljen" radom na ovakvom projektu
54 pregleda 0 komentar(a)
Elvis Prisli, Foto: Beta/AP
Elvis Prisli, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 05.08.2015. 18:30h

Na novom CD-u kralj roka Elvis Prisli udružje se sa Kraljevskim simfonijskim orkestrom u izvođenju hitova kao što su "Burning Love" i "Love Me Tender".

Kako prenosi AP, na najavljenom albumu će se naći i duet sa Majklom Bubleom sa pjesmom "Fever" kao i izvođenja sa pjevačima popularnog italijanskog trija Il Volo i gitaristom Dvejnom Edijem.

Londonska filharmonija će svojim zvukom ispratiti originalne pjesme slavnog pjevača koji je umro u avgustu 1977.

Prislijeva bivša supruga, Prisila, rekla je da bi "Elvis bio oduševljen" radom na ovakvom projektu.

Album "If I Can Dream: Elvis Presley with The Royal Philharmonic Orchestra" snimljen je u Londonu u čuvenom studiju Ebi Roud, a u prodaji će se naći 6. novembra.

Premda je bio najpoznatiji po rokenrolu, Prisli je posjedovao veliku kolekciju ploča sa muzikom raznih žanrova, a volio je i zvuk orkestra, navela je Prisila.

"Volio je da to bude raskošno, da bude pun zvuk, želio je dramu", kazala je ona, dodavši da je Prisli često na sceni pored rok benda imao i gospel hor i veliki orkestar.

Novi CD sadrži hitove "In The Ghetto" i "It's Now or Never", ali i neke manje poznate numere, poput "And the Grass Won't Pay You No Mind" koju je napisao Nil Dajmond, kao i Prislijevu verziju "Bridge Over Troubled Water".

Album predstavlja najnoviji proizvod jedne od najunosnijih muzičkih zaostavština. Prisli i poslije svoje smrti nastavlja da zarađuje ogromne svote, a prema magazinu Forbs, posthumna zarada ovog pjevača je 2014. godine iznosila 55 miliona dolara.

"Elvis je volio da rizijuje. Ako pristanemo na status quo, nećemo moći da ga prenesemo u budućnost, da s njim upoznamo nove generacije, da učinimo da njegovo djelo traje", kazala je Prisila.

Bonus video: