Autogeni i Zoon Politikon dobrom muzikom nadomjestili loš start

Svirku na terasi KIC-a pratilo je oko 300 ljudi, a početak nastupa Treninga obilježile tehničke smetnje
62 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 05.08.2015. 14:09h

U okviru manifestacije “Podgoričko ljeto 2015”, sinoć su na terasi KIC-a Budo Tomović, održani koncerti crnogorskih bendova “Autogeni trening” i “Zoon politikon”.

Nakon njih uslijedile su “Želim”, “Brate moj”, “Čovjek pas”, “Mačak” i mnoge druge koje su sa ranijih svirki poznate publici.

"Sljedećih par pjesama nijeste slušali do sada, njih smo nedavno snimili u Nikšiću. Malo ćete da se smorite", najavio je Ilija Gajević iz Zoon politikona, između ostalog i pjesmu "Izlizani mozak".

Starije kolege preuzele su scenu nešto nakon 22 sata, a oko 300 fanova “Autogenog treninga” imali su priliku da pored starih pjesama čuju i nekoliko novih poput “Kasper”, koje će se naći na albumu, čiji je izlazak planiran za jesen.

Početak svirke Autogenog treninga obilježile su manje tehničke smetnje, ali nakon što se Dino Kapetanović izvino publici, ostatak benda i on potrudili su se da dobrom muzikom nadomjeste loš start.

“Mi smo planirali da to završimo do jeseni, odnosno da tada bude objavljen album, ali zbog privatnih obaveza, jer ne živimo od muzike i svako od nas ima neki svoj poslić, nismo uspjeli da se posvetimo studijskom radu”, ispričao je za “Vijesti” frontmen “Autogenog treninga”, Dino Kapetanović

On je istakao da su ih osim poslova i privatnih obaveza u radu na albumu omeli i festivali koji su karakteristični za ljeto, kao i putovanja, ali se nada da će se brzo naći u studiju kako bi završili nove pjesme.

“Idejno je album završen i na svojim nogama odavno, ostale su samo te tehničke stvari, odnosno studijski rad, da se snimi i producira”, istakao je on.

Na pitanje, kada će fanovi moći da čuju i pogledaju spot za pjesmu “Moraćeš” koju je “Autogeni trening” uradio u saradnji sa Nikolom Vranjkovićem, Kapetanović je obećao da na isti publika još neće dugo čekati.

“Ta varijanta je što se studijskog i video dijela finiširana i ostaju samo finese oko montaže...”, nagovijestio je on i obećao premijeru te numere.

Kapetanović je istakao da svirka na terasi KIC-a neće biti jedina ovog ljeta i najavio još nekoliko nastupa “Autogenog treninga”.

Galerija

Bonus video: