„Poslednji dan” probudiće one koje nije „Furija”

“Mi smo trenutno na ljetnjoj turneji, s obzirom na to da je vrijeme festivala, tako da smo dosta angažovani i doći ćemo eto i na Lake fest u Nikšić, gdje ćemo imati čast da sviramo uz legendarni 'Guano Apes', to je zaista velika stvar za nas”, nagovještava reper
0 komentar(a)
Iskaz (Novina), Foto: Story.rs
Iskaz (Novina), Foto: Story.rs
Ažurirano: 03.08.2015. 16:04h

Fanovi pančevačkog benda “Iskaz” večeras će u 20 sati na MTV kanalu imati priliku da premijerno pogledaju spot za pjesmu “Poslednji dan”, a frontmen ove grupe Zoran Stefanov otkrio je nešto više i o numeri i snimanju videa.

“Spot se snimao dva dana, u okolini Pančeva, praktično na obali Dunava i nije bilo zahtjevno. Sa našim prijateljima iz NNSpark produkcije i Nikolom Nikolićem smo radili spot i to je sad već postala tradicija. Praktično su preuzeli ulogu da budu naši video kreativci”, priča Stefanov.

On je dodao da pjesma “Poslednji dan” predstavlja “svojevrstan tribute legendarnoj grupi EKV i asocira na zvuk koji je nekada gajio taj bend, iako je instrumental urađen u malo modernijem maniru, gdje dominira hip hop gruv”.

“To je omaž grupi koja je na jedan ili drugi način uticala na nas... To je bio jedan od bendova koje smo slušali kada smo bili mlađi, tako da se to ovdje ispoljilo, pa smo htjeli i videom da izrazimo tu emociju”, ističe on.

Na pitanje koliko video zapis podsjeća na spotove Ekatarine velike, on kaže:

“To je malo škakljivo, zato što se produkcija u odnosu na to vrijeme dosta promijenila, pa smo se trudili da pastelnim bojama dočaramo atmosferu iz tih godina s kraja '80-ih i početka '90-ih”.

Stefanov ističe da je “tehnologija toliko uznapredovala da je bilo teško naći nešto što ne ispunjava standarde, naročito kada je u pitanju rezolucija”.

“Čak smo mislili i da nađemo neku stariju kameru, pa da njom snimamo, ali toliko se sve promijenilo da nije izvodljivo u produkciji to odraditi, odnosno dosta je komplikovano”, ispričao je on za “Vijesti”, a potom dodao da očekuje uspjeh spota.

“Naše pjesme su različite, mi volimo da radimo ono što volimo da slušamo, pa nismo žanrovski ograničeni. Vjerujem da će ova pjesma doprijeti do publike, koju recimo 'Furija' koja je izašla prije nekih mjesec i po dana, nije mogla da probudi. Svidjeće se širem auditorijumu”, tvrdi on.

Posljednji album “Iskaza”, pod nazivom “Tanatos” sa kojeg je i numera “Poslednji dan”, izašao je u aprilu prošle godine, a Stefanov otkriva da bi ljubitelji njihovog zvuka uskoro mogli da čuju i nove pjesme.

“Mi smo trenutno na ljetnjoj turneji, s obzirom na to da je vrijeme festivala, tako da smo dosta angažovani i doći ćemo eto i na Lake fest u Nikšić, gdje ćemo imati čast da sviramo uz legendarni 'Guano Apes', to je zaista velika stvar za nas. Ali uporedo sa time radimo i na novim pjesmama”, nagovještava reper.

“Radimo na novom singlu koji će nadam se biti objavljen u septembru. On će biti sa novog albuma”, ispričao je Stefanov, koji je otkrio da će se na albumu naći i pjesme koje nisu uspjeli da objave na prethodnim.

Bonus video: