Viktor Savić: Reperi snimaju užasne tekstove, takve mogu da napišem dok sam na WC šolji

Svaki drugi dan šetam Knez Mihajlovom i ne doživljavam sebe kao zvijezdu. Ipak sam u glumi posljednjih 10 godina i naučio sam da hendujem”
152 pregleda 0 komentar(a)
Viktor Savić, Foto: Blic/Zoran Lončarević
Viktor Savić, Foto: Blic/Zoran Lončarević
Ažurirano: 01.08.2015. 14:16h

Glumac Viktor Savić, koji muzičku karijeru gradi pod imenom Njezz, prije nekoliko dana objavio je novi singl. U pitanju je numera "Kokteli", koju je, otkriva za “Vijesti”, prvu napisao još sa 29 godina, a odlučio je da je tek sad snimi.

"Reakcije su dobre, iako promocija ove pjesme treba tek da krene jer se dogovaram sa ljudima čiji je kanal IDJ video da je okače i tamo, kako bi je vidio što veći broj ljudi. Za sada je neka interna varijanta u pitanju, pjesma se nalazi na mom YouTube kanalu - Inat, tu može da se posluša, a onima koji su je čuli se sviđa", ističe Savić.

Pauzu u pozorištu iskoristio je da opet obraduje ljubitelje njegovog repovanja.

"I gluma i rep spadaju u umjetnost i mislim da se lijepo dopunjuju. To je kao kad stojite, pa se umorite i prebacujete se sa jedne noge na drugu. Tako sam i ja u pozorištu, ali sam i u muzici kad god za nju nađem vremena”, objašnjava svoj muzički angažman Savić.

Za razliku od većine rep pjesama u kojima postoji pjevajući refren, u “Koktelima” Savić repuje od prvog do posljednjeg takta. Nije mu to, navodi, teško palo, ali priznaje da mu je repovanje na engleskom bilo znatno lakše.

"Na engleskom jeziku repovanje ide mnogo tečnije jer nemaju toliki sklop eksplozivnih sibilanata. No, ipak snimam muziku za ovo tržište, pa je logičnije da je izvodim na domaćem jeziku”, objašnjava Savić.

Iako u pjesmi kaže da repuje “iz sprdnje i dobre zabave”, ističe da njegov angažman u muzici publika ne treba da shvati neozbiljno.

"Rep je veoma važan za prenošenje poruke. Upravo sam na ovakvom repu i sam odrastao. Sad čak i strani reperi pjevaju o parama, u spotu bacaju novac i pojavljuju se gole zadnjice. Ja ipak želim da to što radim nosi poruku i da pričam o tome što mene muči. Reperi danas snimaju užasne tekstove, a ja takve mogu da napišem dok sam na WC šolji”, tvrdi Savić i dodaje da će i ubuduće snimati društveno angažovane pjesme.

"Pa i prethodne numere 'Opsada' i 'Kašalj' bile su kritičke. Želim kroz svoju muziku da napadnem hejtere i medije koji prave bespotrebnu tenziju oko nebitnih ljudi i stvari. Neko mora da se suprostavi i njima”, obećava Savić.

Kako kaže, u rep nije ušao zbog popularnosti jer svakako u njoj uživa zahvaljujući glumi, a to je potvrdio i jednim stihom u pjesmi.

"Svaki drugi dan šetam Knez Mihajlovom i ne doživljavam sebe kao zvijezdu. Ipak sam u glumi posljednjih 10 godina i naučio sam da hendujem”, siguran je glumac.

Iako među domaćim reperima ima omiljene, neće se truditi da snima pjesme sa njima.

"Neću snimati pjesme sa poznatim reperima da ne ispadne da se nešto ufuravam. Više bih volio da nađem neke klince iz mog ili vašeg kraja koji nemaju toliko mogućnosti da se pojavljuju u medijima, pa da im pomognem. Nemam ništa protiv neka iskoriste moju popularnost kao što je i ja sam koristim”, priznaje Savić.

O portalima i komentarima: Ljudima je sve negativno

Savić priča da nije na društvenim mrežama, ali često čita portale i komentare na njima.

"Sve je postalo mračenje i kritika, a sve počinje još od naslova. Konstantno je ljudima sve negativno. Zar nije bolje da prihvate sebe i situaciju, nego što ostaju ovdje i blate sve što je njihovo. Mediji od nebitnih likova prave poznate ličnosti, nikad nije bilo više starleta oko kojih se vode debate. No to je vječita borba mraka i svjetla, ali mi ipak ne smijemo da odustanemo”, poručuje on.

Bonus video: