Ivana Popović Martinović: Nježnost je svima potrebna

Najavila još dva nova singla
655 pregleda 0 komentar(a)
Ivana Popović Martinović, Foto: Milica Nedeljković
Ivana Popović Martinović, Foto: Milica Nedeljković
Ažurirano: 12.10.2018. 10:12h

Crnogorska pop pjevačica Ivana Popović Martinović ekranizovala je numeru “Poljupci” sa kojom je učestvovala na ovogodišnjoj Monteviziji. Video potpisuje Zoom produkcija iz Nikšića, a tekst ove balade napisao je njen suprug Ljubiša Martinović.

Muziku je radio Slavko Milovanović, a aranžman Ivanini stari saradnici Vladan Popović Pop i Marko Milatović iz Beograda. Pjevačica je “Vijestima” otkrila da je planirala još na proljeće da snimi ovaj spot, ali da joj nisu dozvolili vremenski uslovi i drugi faktori.

“Spot je sniman sredinom juna, što nam ništa nije pomoglo što se tiče vremena. (smijeh) Međutim, stalno smo odlagali zbog promjenljivog vremena, Montevizija je bila u februaru, trebalo je da snimamo na proljeće. Na kraju smo sve završili u junu, čekali montažu, pa sezona da prođe, pripreme oko promocije su takođe potrajale pošto sam sve sama radila, između porodičnih i poslovnih obaveza. Ali mislim da će se isplatiti”, istakla je pjevačica.

Video za “Poljupce” sniman je na Slanom jezeru, Krnovu i prevoju Sedlo na Durmitoru. Ivana je kazala da je snimanje proteklo u veselju i zabavi, te uz dosta smijeha.

“Na Krnovu, posebno prvi dan kad smo snimali je bilo toliko hladno. Govorili su mi da se opustim, a ja sam se ‘kočila’ od zime. Kad se snima ‘slowmotion’ muzika mora da se ubrza da bi se to podesilo i da nije bilo toga, što mi je dozvoljavalo na sred Krnova da igram kao da sam u diskoteci, ne znam kako bih se ugrijala. Vidi se i na nekim fotkama sa snimanja da su oni u jaknama, a ja u nekoj haljini prozirnoj”, kroz smijeh se prisjetila pjevačica.

U spotu igra par starih crnogorskih glumaca – Marta i Momo Pićurić, a pojavljuju se i Ivanina djeca Staša (9) i Dušan (7).

“To su im bile prve uloge. Bilo je sjajno. Baš su bili dobri i poslušni, sve su se dogovarali sa Peđom Kecojevićem. Zabavili su se taj dan cijeli, a poslije tog njihovog dijela pustili smo ih da se igraju na nekom igralištu”, ispričala je Popović Martinović.

Ona je objasnila da se u spotu za “Poljupce” pojavljuje i još jedna važna “glumica”.

“Jednu od glavnih uloga igra i jedna stara gospođa, ali vrlo uglađena, koja često ide kod kozmetičara. To je oldtajmer, ‘buba’ koju zovemo ‘ladybug’. Ona se stalno pojavljuje u spotu, a pojavila se i na promociji. Uglavnom, bitno je da je preživjela strašno težak put za nju, i tu smo imali jednu scenu jer je bila ostala bez ulja, što i nije čudno na toliki uspon. Tako da smo preživjeli blagi stres zbog njenog zdravlja, trčali po ulje na putu, ali riješili smo to i sad je opet kao nova”, pohvalila se pjevačica.

Ona je istakla da je cijeli projekat protekao u prijateljsko-familijarnom duhu, pa je tako i pripremala promociju koja je sinoć održana u Podgorici, a na kojoj su se pojavili brojni njeni prijatelji i koleginice sa muzičke scene. Njihovu podršku imala je i uoči izlaska spota, kada je objavila snimke na kojima su Nina Žižić, Jelena Kažanegra, Tina Džankić, Andrijana Božović i druge odgovarile na pitanja što jednu ljubav čini dugovječnom i što je lijek kad stvari u ljubavi krenu nizbrdo.

“U suštini htjela sam samo da skrenem pažnju na to koliko je važno čuvati to što imamo, ulagati u to. Sve su one rekle: potrebno je imati i tolerancije i poštovanja i razumno gledati na stvari, najbolje iz života izvući i sve to čuvati da bi duže potrajao. Ono što sam ja izdvojila kao ‘lijek’, to jesu poljupci, ali kao metafora. Jer u spotu se ne pojavljuju nikakvi poljupci, već je to metafora za svu tu nježnost koja je prijeko potrebna u svakoj mogućoj situaciji i prije svega praštanje”, objasnila je Ivana.

“Poljupci” su jedna od dvije pjesme sa kojima je Popović Martinović konkurisala na prošloj Monteviziji, a mada je ovu prvu predstavila publici kroz to takmičenje, kazala je da je željela da joj produži život ovim spotom.

“Htjela sam da priču produžim, jer koliko vidim ta medijska posvećenost našoj muzici nije više toliko velika kao nekad. Ali ne samo zbog toga, nego zato što čitava ova priča ima porodičnu, prijateljsku notu i zbog svih nas, a prije svega zbog moje djece, htjela sam da to ovjekovječim na ovaj način, da imaju uspomenu na neki veliki događaj kad su bili djeca”, objasnila je pjevačica.

“Iluzije” skoro spremne, u planu i “Sejdefa”

Druga pjesma sa kojom je Ivana konkurisala na Monteviziji, koja nosi naslov “Iluzije”, biće uskoro takođe objavljena.

“Te dvije pjesme su svakako pripremane za prošlu godinu, ali sam morala da sačekam sa objavljivanjem zbog pravila konkursa za Monteviziju. Za ‘Iluziju’ sam ja pisala tekst, dok muziku potpisuje Asim Sarvan iz grupe ‘S vremena na vreme’. Aranžman je radio Saša Gajić. U suštini je sve urađeno, samo još čekam da se sve to podigne na jedan veći produkcijski nivo. Spot je takođe već osmišljen i u njemu će igrati Nada Vukčević, naša džez balerina i glumica iz CNP-a”, otkrila je pjevačica.

Ona je dodala da već priprema i treći singl u ovom nizu, a u pitanju je obrada tradicionalne numere “Sejdefu majka buđaše” koju bi, bar prema trenutnom planu, trebalo da radi u saradnji sa Vladimirom Marašom i Peđom Nedjeljkovićem.

Galerija

Bonus video: