Dr Kucho uoči nastupa na Jazu: Dok diktiram tempo, biće luda zabava

“Jednom mi je prišao gazda kluba i rekao: 'Kucho ti si legenda, ali moraš puštati komercijalniju muziku'. Naravno da ga nisam poslušao”
74 pregleda 1 komentar(a)
Dr Kucho, Foto: Djtunes.com
Dr Kucho, Foto: Djtunes.com
Ažurirano: 31.07.2015. 17:50h

Nakon niza uspješnih crnogorskih festivala koji su se tokom ovog ljeta dešavali na plažama Crnogorskog primorja, u nedjelju 2. avgusta biće održan posljednji.

U pitanju je prvo izdanje dance festivala On/Off koji će se održati na plaži Jaz, a žurka će trajati 18 sati (od podna do šest sati ujutru).

Listu učesnika predvodi legendarni španski DJ i producent Dr Kucho, a pored njega nastupiće između ostalih i Beltek, duo Lissat & Voltaxx, Dave Kurtis, Todor Ivanov aka AK47, Marko Milosavljević, Nick Navi.

Pionir house zvuka koji na elektronskoj sceni traje od 1993, Dr Kucho prvi put će nastupili u Crnoj Gori. Objavio je više od 300 traka od kojih je najpoznatija „Can't Stop Playing“ dostigla mjesto broj jedan na Beatportu prošle godine u remiks verziji Olivera Heldensa. Živi u malom gradu blizu Madrida, a muziku vrti u poznatim klubovima širom svijeta. No, u početku kada je odlučio da se bavi DJ-ingom i produkcijom, kako kaže za Vijesti, niko ga nije podržao.

„Čak su se roditelji čudili zašto trošim svoj džeparac kupujući klavijature, bitboksove, zvučnike... Htjeli su da studiram i da imam normalan posao, ali ja sam oduvijek bio kreativan. Prije muzike crtao sam stripove, programirao kompjutere, čak želio da dizajniram video igrice, a onda sam otkrio da se muzika može stvarati na kompjuteru u kombinaciji sa drugim mašinama i počeo da radim ono što najviše želim. Sa godinama sam razvio i tu svoju prvu ljubav pa sam kreirao video igricu koja se zove “Ghosts'n DJs”. Trenutno radim na još jednom sličnom projektu”, otkriva on.

Karijeru je započeo u malom klubu u Madridu, a prvi veći nastup imao je u španskom klubu “Florida 135”.

“To je bila ogromna stvar za novog DJ-a kao što sam bio ja. To uzbuđenje ne mogu ni dan-danas zaboraviti i valjda se zbog toga i dalje bavim ovim poslom”, objašnjava sagovornik Vijesti.

Kad nastupa, otkriva da uvijek napravi preliminarnu selekciju traka, ali je spreman da prateći reakciju publike set listu izmijeni.

“Najčešće od prvobitnog plana ne bude ništa, jer 80 odsto mog vremena i koncentracije za miks pultom potrošim na razmišljanje koju traku sljedeću da pustim”, priznaje Dr Krucho.

Poslom DJ-a bavi se već 22 godine i za ovo vrijeme imao je ”mnogo dobrih nastupa”, pa nije želio da ih upoređuje i odgovori koji mu je bio najbolji, ali je otkrio šta je najgore što mu se desilo na nekom od njih:

“Jednom mi je prišao gazda kluba i rekao: 'Kucho ti si legenda, ali moraš puštati komercijalniju muziku'. Naravno da ga nisam poslušao”, tvrdi muzičar čiji je najduži set trajao šest sati, a na Jazu će nastupiti dva sata i miks pult zauzeti tačno u 22:45.

“Uvijek je plan da nastup traje dva sata, ali kad je dobra žurka onda traje duže”, obećava on. Iako je bio svuda po Evropi, ovo će mu biti prvi nastup u Crnoj Gori, o tome šta očekuje od žurke na Jazu, kaže:

“Ne znam kako će ljudi reagovati na moj set. Ipak, očekujem da ta dva sata, dok budem diktirao tempo, bude luda zabava”.

Bonus video: