TuhhtŠ objavili album: Snimali smo svuda, osim u studiju

„Po kućama ćemo nuditi album, al' kako nemamo fizičko izdanje, pitaćemo da im nađemo link, pa ćemo ih puštit kad nas puštimo”
0 komentar(a)
TuhhtŠ, Foto: Privatna arhiva
TuhhtŠ, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 24.07.2015. 16:25h

TuhhtŠ, rep grupa sa bazom u Nikšiću, objavila je prvi album "Klasika za zvučnik" koji je dostupan za preslušavanje na YouTube i Deezer servisima. Grupa koju čine tri MC-a - Bacili, Bičer i Psiho mistik, kao i bitmejker Coa, na debi je spakovala 12 pjesama, a gosti su Remeti, Nina i Blokovski.

Psiho mistik je za "Vijesti" objasnio da se sa radom na albumu počelo još 2010, a snimalo se u svim, samo ne profesionalnim, studijskim okolnostima.

"Nakon NaVamGa kompilacije, nabavili smo par komada opremice, dosta mobilne, pa se snimalo svuda. Od podruma Želja Lučića, Bacilijeve i moje sobe, kule na Bedemu, koja je i bila neki centar okupljanja i druženja, pored snimanja, pa smo je stavili na kaver kao pokušaj da se odužimo", ispričao je nikšićki reper. On je otkrio da je snimljeno 20 pjesama, ali je spisak skraćen na 12 da album ne bi bio dosadan. Ipak, Psiho kaže da numere koje nisu ušle na izdanje nisu ništa lošije, pa ih možda čujemo u budućnosti. Kao glavna inspiracija za pjesme poslužili su Coini bitovi, ističe reper.

"Atmosfera tokom rada na albumu je bila euforičina, bili smo pet godina mlađi, ekipa je bila brojna. Coa izbaci bit, mi pa'nemo na dupe, onda se ustanemo i snimimo tekst koji smo prethodno napisali sjedeći na dupeta", objasnio je Psiho i dodao da se zvuk albuma može opisati kao "s kraja 90-ih - prijatan, prirodan, semplovan".

TuhhtŠ ima zakazan nastup na Lake festu, a gdje će pored toga promovisati album za sada nije poznato.

"Plan je da kucamo po kućama i nudimo album, al' kako nismo radili fizičko izdanje, pitaćemo ih možemo li da uđemo da vam nađemo link, pa ćemo vas puštit kad nas puštimo", kazao je Psiho. On je otkrio i da je ideja o osnivanju grupe lebdjela u vazduhu još od rada na kompilaciji rep kolektiva NaVamGa.

"To je kombinacija koja funkcioniše. Kasnije smo smislili ime koje se sa mukom izgovara, fora je u tome bila, sad skupljamo sve greške prilikom izgovora i fino se nasmijemo nekad. Što bi ti više od jednog imena", zaključio je reper.

Bonus video: