Sea Dance prošao bez incidenta, oduzeto 200 gr razčilitih droga

Protiv deset stranaca i devet državljana Crne Gore podnijete su prekršajne prijave iz oblasti sprečavanja zloupotrebe droga
8 komentar(a)
Sea Dance, Foto: Sea Dance
Sea Dance, Foto: Sea Dance
Ažurirano: 21.07.2015. 13:47h

Festival Sea dance na Jazu održan je bez ijednog incidenta, a policija je oduzela više od 200 grama različitih opojnih droga.

Šef Štaba Operativne akcije "Ljeto 2015.", pomoćnik direktora Uprave policije MUP-a, Nikola Janjušević, kazao je da je u okviru tog tijela formiran poseban štab koji se starao da festival na budvanskoj plaži Jaz prođe bezbjedno.

Janjušević je potvrdio da je na skupu koji je trajao četiri danas učestvovalo oko 110 hiljada osoba i da su policijski službenici u izvršavnju poslova i zadataka na obezbjeđenju manifestacije pokazali visok stepen, profesionalnosti, koordinisanosti i odgovornosti.

On je objasnio da su u održavanju bezbjednosti skupa, s obzorim da se slične manifestacije, svuda u svijetu zbog brojnosti označavaju kao skupovi visokog rizika, učestvovale sve najelitnije jedinice policija, čak i plovna.

Janjušević je, na konferenciji za novinare saopštio da je tokom festivala oduzeto ukupno 208,88 grama različitih droga.

Oduzeta su 64,4 grama marihuane, 330 tableta ekstazija, odnosno 115,8 grama, 16,3 grama amfetamina i 13,2 grama ostalih droga.

Policija je podnijela sedam krivičnih prijava protiv sedam stranaca, zbog neovlašćenog držanja i stavljanja u promet opojnih droga.

Protiv deset stranaca i devet državljana Crne Gore podnijete su prekršajne prijave iz oblasti sprečavanja zloupotrebe droga.

Janjušević je, kad je u pitanju bezbjednost saobraćaja, rekao da nije bilo problema.

Bonus video: