Adžet (Rudimental): Ono što sam vidio je predivno

Na pitanje kako se osjeća kada izađe na binu i vidi masu ispred sebe, britanski muzičar je odgovorio: "Veoma je teško opisati taj osjećaj, ali je to ustvari euforija izazvana na prirodan način."
0 komentar(a)
Rudimental, Sea Dance, Foto: Screenshot (YouTube)
Rudimental, Sea Dance, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 17.07.2015. 22:33h

Britansku drum'n'bass atrakciju Rudimental osnovala su četiri prijatelja iz djetinjstva Pirs Adžet, Amir Amor, Kesi Drajden and DJ Locksmith (Lion Rol). Njihov debi album "Home", na kojem gostuju između ostalih gostuju Emeli Sande i Džon Njumen, 2013. je zaradio nominaciju za Mercury nagradu i iznjedrio niz hitova poput "Feel the Love", "Not Giving In", "Right Here".

Uslijedili su nastupi širom svijeta, pa i na Sea Danceu gdje je dio ove ekipe DJ setom oduvao posjetioce na punoj glavnoj bini.

"Sletjeli smo u dva posle podne i ono što sam vidio bilo je predivno. Nisam ranije bio u Crnoj Gori, ali sam čuo mnogo lijepog o njoj i želio sam da je obiđem. Otišao sam na plažu, tamo je bila žurka i vajb je bio odličan", kazao je Pirs Vijestima uoči nastupa i dodao da mu je žao što već ujutro, zbog nastupa na festivalu u Londonu, mora da napusti zemlju.

Njegov sastav prošle godine je bio jedna od zvijezda novosadskog Exita, na kojem se, pred takođe krcatom glavnom binom predstavio u drugačijem izdanju .

"Večeras je DJ set, nismo kompletni kao kada smo imali lajv šou u Novom Sadu. Ovo je malo drugačije, i kada nastupamo ovako uvijek pustimo mnogo raznih stvari, obavezno one koje volimo i koje su uticale na nas", objasnio je on.

Publika na Jazu je imala priliku da čuje i nekoliko novih numera, koje će se naći na novom albumu. To izdanje, nazvano We the Generation, treba da bude objavljeno 18. septembra.

"Na novom albumu radimo već dvije godine i veoma sam ponosan na njega. Emotivniji je, više je fanky od prethodnika, na njemu ima drum'n'bassa i jungle bassa. A tu su i neki odlični vokali, što nam je izuzetno drago", kazao je Adžet o ovom projektu, a zatim nabrojao neke od pjevača sa kojima su sarađivali .

"Vil Herd je jedan od njih, tu je i En-Mari, koja je sa nama nastupala na Exitu, i sa Dizijem Raskalom smo sarađivali, Maksom Romeom, te fank legendom Džordžom Klintonom zbog čeka smo posebno uzbuđeni".

Na pitanje kako se osjeća kada izađe na binu i vidi masu ispred sebe, britanski muzičar je odgovorio: "Veoma je teško opisati taj osjećaj, ali je to ustvari euforija izazvana na prirodan način. Osjećate senzaciju, uzbuđenje, pomalo i nervozu, a sve zajedno je predivna emocija".

Adžet je Vijestima opisao i šta on i kolege, osim davanja intervjua, rade pred koncert.

"Možda malo istezanja, popijemo piće, opustimo se, pokušamo da se fokusiramo... Uglavnom je to relaksacija", naveo je on.

Jedna od numera Rudimentala "Feel the Love", korišćena je za uvodnu špicu dokumentarca o festivalu Burning Man koji se održava u pustinji Blek Rok u Nevadi. Ovaj događaj nije samo festival već i svojevrsna utopija - individualne slobode i ekonomija "poklanjanja" u kojoj se ništa ne kupuje. Pirs je otkrio i šta misli o takvom načinu života:

"Zaista sam ponosan što su koristili našu numeru u tom filmu. Društveno uređenje "Burning Mana" izgleda veoma kul, mjesto na kojem novac ne postoji je srećno mjesto, po mom mišljenju".

Srećnije od onog u kojem živimo?

"Veoma je teško održati takav način života. Zbog toga valjda festival traje svega nedjelju dana. Ali ideja je zaista divna i poštujem ljude koji je sprovode".

Bonus video: