Ovo je seksistička industrija

"Uskoro izlazi i album kojim obilježavamo dvadesetogodišnjicu postojanja. Na njemu su remiksi pjesama nekih od najvećih imena dens muzike"
126 pregleda 0 komentar(a)
Sister Bliss, Foto: Flickr.com
Sister Bliss, Foto: Flickr.com
Ažurirano: 15.07.2015. 08:24h

"Ovo nije samo privremeno okupljanje povodom proslave dvadesetog rođendana grupe. Nadamo se da će ovo trajati dugo, jer se nevjerovatno provodimo", kazala je za "Vijesti" Sister Bliss, autorka melodija zahvaljujući kojima je britanski Faithless ušao u istoriju moderne muzike.

Sastav, koji je osnovala zajedno sa Maxi Jazzom i Rollom, raspušten 2011, početkom ove godine je objavio da se ponovo okuplja kako bi nastupima obilježio jubilej.

"Uskoro izlazi i album kojim obilježavamo dvadesetogodišnjicu postojanja. Na njemu su remiksi pjesama nekih od najvećih imena dens muzike", najavila je Bliss projekat "Faithless 2.0. (Special Remix Album)" koji treba da izađe u septembru. Na njemu će se naći viđenje Faithlessa iz ugla Avićija, Tiesta, Rudimentala, Above & Beyond, Erika Pridza, Purple Disco Machine, Armin Van Burena, kao i nekoliko novih kompozicija britanskih legendi.

"Imaćemo i nastupe na kojima ćemo promovisati ovo izdanje. Ko zna gdje će nas sve to odvesti. U ovom trenutku osjećaj je zaista dobar", kazala je ona o budućnosti benda. Na pitanje da li ćemo čuti i neke njene nove pjesme, odgovorila je: "Da biće i novih pjesama, apsolutno, uvijek. To mi daje svježinu".

Bliss je objasnila i gdje pronalazi inspiraciju za svoja djela.

"Svuda. Pišem pjesme svakog dana. Nisam prestala da radim samo zato što Faithless nije postojao. Imam mnogo muzike koja čeka da se otisne u svijet", navela je kreativna Britanka. Njeno posljednje izdanje je prošlogodišnja traka "Dancing Home" sa vokalistkinjom Džejn Šra.

"Objavljena je za moju etiketu Junkdog Records, kojom sam trenutno okupirana. Objavljujem mnogo muzike i pokušavam da podržim nove talentovane umjetnike. To je etiketa dens muzike, kvalitetnog haus zvuka", objasnila je ona i opisala kakav je osjećaj biti jedna od najznačajnijih žena elektronske scene.

"Moram da se trudim se još više, moram da nastavim da radim. Ovo je seksistička industrija, u to nema sumnje. Moj zadatak je da nastavim da dajem primjer", istakla je ona.

Predstojeće mjesece će provesti radno jer ima zakazane nastupe tokom cijelog ljeta. U narednih nekoliko dana izdvojiće malo vremena za rad u studiju i njena nova pjesma se može očekivati krajem jula.

Faithless je skoro dva sata držao masu u transu. Ne samo da su uživali obožavatelji legendi elektronske scene, već je i drugi član sastava Maxi Jazz više puta izražavao fascinaciju onim što vidi ispred sebe. Čuvene melodije koje je osmislila Sister Bliss, sa DJ opremom i klavijaturama, intrepretirane su uz pomoć pratećeg benda koji su činili dvoje pjevača, dvojica gitarista i bubnjarka.

Bonus video: