Kraj Exita uz prosidbu, za četiri dana uživalo oko 190.000 ljudi

Posljednje, četvrto veče jubilarnog 15. Exita "ukrašeno" je na efektan način - javnom prosidbom na Main stage-u i fantastičnim vatrometom tačno u ponoć
0 komentar(a)
Faithless, eXIT, Foto: Exit
Faithless, eXIT, Foto: Exit
Ažurirano: 13.07.2015. 10:12h

Kroz kapije Exit festivala od 9. do 12. jula prošlo je oko 190.000 ljudi, i u pitanju je rekordna posjećenost festivala u ovoj deceniji, saopštili su danas organizatori.

Oni su sigurni da će uz veliko interesovanje koje vlada za drugi Sea Dance festival na Jazu, cijela Exit Avantura oboriti još jedan rekord do 19. jula.

Nakon tradicionalnog vatrometa, na Exitu se desio, kako kažu, nesumnjivo najbolji nastup završne večeri uz nevjerovatnu elektronsku grupu Faithless koja je uz prvo gostovanje na glavnoj festivalskoj bini proslavila svojih 20 godina rada, uz otvorene čestitke Exitu na prvih 15.

Posljednje, četvrto veče jubilarnog 15. Exita "ukrašeno" je na efektan način - javnom prosidbom na Main stage-u i fantastičnim vatrometom tačno u ponoć.

Na iznenađenje svih, tokom svog nastupa članovi dua Capital Cities pozvali su tim iz organizacije Exit festivala da im se pridruže na bini, kako bi im uz pjesmu "Safe and Sound" čestitali 15. rođendan.

Na glavnu festivalsku binu izašlo je dvadesatak mladih ljudi zaslužnih za organizaciju zvanično jednog od najboljih muzičkih festivala u Evropi, a onda je osnivač i direktor Exita Dušan Kovačević kleknuo i zaprosio svoju dugogodišnju djevojku Ivanu, što je izazvalo erupciju oduševljenja među mnogobrojnom publikom.

U tom trenutku nebo iznad glavne festivalske bine prošarao je vatromet u obliku crvenog srca, čime je i zvanično poslata u svemir moto ovogodišnjeg Exita - širi ljubav.

Exit Avantura seli se na zvanično najlepšu evropsku plažu Jaz za drugo izdanje nagrađenog Sea Dance festivala, koji se održava od 15. do 19. jula.

Tokom četiri noći i dana nastupaće The Prodigy, Rosin Murphy, Rudimental, Sigma, Wilkinson, Gramatik, Bondax, Flight Facilities, Noisia, Modestep, James Zabiela, Kim Ann Foxman, Dubioza Kolektiv, Viva Vox i brojni drugi umjetnici na dnevnim i noćnim žurkama pored Jadranskog mora.

Bonus video: