Jovan Aleksić: Nova pjesma nakon odmora

“Uspio sam da kroz tri nastupa izvedem sedam svjetskih hitova, da podignem i publiku i žiri na noge”, kazao je Jovan
65 pregleda 17 komentar(a)
Jovan Aleksić, Foto: Zoran Đurić
Jovan Aleksić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 07.07.2015. 15:29h

Podgoričanin Jovan Aleksić, uspio je da se u super finalu Pinkovih zvjezdica nađe među petoro najbolje plasirane djece koja su se takmičila u pjevanju, a od žirija je dobio i specijalnu nagradu za najbolji scenski nastup.

Nakon posljednjeg nastupa Jovan je otkrio da su utisci sa super finala sjajni, te da je za njega bio veliki uspjeh to što se našao i među prvih deset takmičara.

“A ulazak među top pet ne mogu riječima opisati... Presrećan sam”, kazao je Aleksić i dodao da je prezadovoljan osvojenom nagradom, ali i svojim nastupima.

“Uspio sam da kroz tri nastupa izvedem sedam svjetskih hitova, da podignem i publiku i žiri na noge. Malo mi je krivo što nisam izveo i četvrtu pjesmu, ali sam koreografijom i interpretacijom napravio spektakl”, ispričao je mladi pjevač koji je planirao da ukoliko prođe među četiri najbolja takmičara izvede numeru “Beat It”, Majkla Džeksona.

Kada su u pitanju planovi za dalji period, Jovan prvo planira odlazak na odmor sa svojim roditeljima.

“Imao sam napornu i uspješnu godinu i na takmičenju, ali i u osnovnoj i muzičkoj školi. Poslije odmora ću da snimim kompoziciju koja je čekala da se završi takmičenje”, otkrio je on i dodao da je radni naziv pjesme “Više od riječi”.

“Tekst je napisala moja mama, a aranžman i kompoziciju Veselin-Frenki Bogićević. Mislim da ću se sa njom predstaviti na nekom internacionalnom festivalu”, ispričao je Jovan, koji je prije muzičkog takmičenja, već osvojio veliki broj nagrada na dječjim festivalima uključujući i Grand prix u Moskvi.

Talentovani dječak plasman u Pinkovim zvezdicama, ostvario je zahvaljujući glasovima publike, a nekoliko glasača javilo se redakciji tvrdeći da servis nije radio, pa je Jovan ostao uskraćen za određen broj glasova.

“Imali smo mnogo poziva prijatelja i poznanika da se preko nekih mreža ne mogu poslati poruke. Vjerovatno su bile preopterećene linije za slanje SMS-ova”, kazao je Jovanov otac, dok je mlađi Aleksić iskoristio priliku da se zahvali onima koji su glasali.

“Ne samo onima koji su glasali to veče, već tokom svih nastupa kada je odlučivala publika”, istakao je on, a potom se zahvalio i Bogićeviću, ali i glumcu i pjevaču Slavku Kaleziću, koji mu je pomagao prilikom pripreme koreografije.

“Zahvalio bih se i teta Miri Gogić-Perišić, koja je svaki moj nastup ispratila odgovarajućim stajlingom”, dodao je Jovan.

Bonus video: