15. JUBILARNO IZDANJE

Kovačević: Ovo će biti najposjećeniji Exit u posljednjoj deceniji

"Radićemo na formiranju svojevrsne festivalske mreže koja bi trebalo da bude objavljena za narednu godinu. Nešto slično što smo uradili u Budvi sa Sea Dance festivalom, može se očekivati da se desi u nekim drugim gradovima regiona, ali u nekom drugom vremeskom periodu i u okviru nekog drugog festivalskog bloka", najavio je Kovačević
1 komentar(a)
Exit 2014, Foto: Exitfest.org
Exit 2014, Foto: Exitfest.org
Ažurirano: 05.07.2015. 16:16h

Direktor Exit festivala Dušan Kovačević smatra da će ovogodišnje jubilarno 15. izdanje jednog od najboljih muzičkih festivala u Evropi biti najposjećenije u posljednjoj deceniji i po kvalitetu i renomeu izvođača najkvalitetnije ikada.

Kovačević je rekao Tanjugu da se ove godine prvi put u istoriji Exit festivala može desiti da ulaznice za pojedine dane budu potpuno rasprodate i da je na osnovu dosadašnje prodaje vrlo vjerovatno da će se to i desiti.

"Cijeli tim i ja lično zaista se trudimo da iz godine u godinu sam program napreduje i da ponuda bude što inovativnija i zabavnija. Definitivno i publika to prepoznaje pa je svake godine, u predhodne tri, posjeta sve veća i veća i ono što mogu već sada da najavim jeste da će posjeta ovogodišnjem Exitu biti najveća u ovoj deceniji", rekao je Kovačević.

On je najavio da će na Festival na Petrovaradinskoj tvrđavi doći posjetioci iz više od 60 država sa svih kontinenata, te da organizatori očekuju dosta gostiju iz političkog i privrednog miljea velikog broja zemalja.

Kovačević je posebno izdvojio pet velikih turističkih agencija iz Kine, čiji će predstavnici, kako je rekao, doći da se upoznaju sa samim Festivalom, kako bi naredne godine promovisali Exit, Novi Sad i Srbiju na kineskom tržištu, koje bilježi najbrži rast na svijetu i koje je trenutno, uz američko, najveće turističko tržište na svijetu.

Kovačević je najavio da će tokom Exita biti potpisan sporazum o saradnji nekoliko gradova pobratima Novog Sada u oblasti kreativnih industrija i turizma, sa ciljem da se region pozicionira kao lider u omladinskom turizmu, što je, kako je istakao, u saglasnosti sa društvenom misijom Exita, a to je ekonosmski doprinos Novom Sadu i Srbiji sa jedne i promocija Novog Sada i Srbije u inostransvu sa druge strane.

"Očekujemo da će predstavnici nekoliko bitnih centara iz regiona doći na Exit i da ćemo raditi na formiranju svojevrsne festivalske mreže koja bi trebalo da bude objavljena za narednu godinu. Nešto slično što smo uradili u Budvi sa Sea Dance festivalom, može se očekivati da se desi u nekim drugim gradovima regiona, ali u nekom drugom vremeskom periodu i u okviru nekog drugog festivalskog bloka", najavio je Kovačević.

Govoreći o programu ovogodišnjeg Exita, Kovačević je rekao da je izuzetno visok kvalitet izvođača ono što je osnovna karakteristika 15. izdanja Exita i istakao da pohvale za kvalitet muzičkog programa na adresu organizatora stižu sa svih strana.

"Radi se o izuzetno raznovrsnom programu sa izvođačima od provjerenih legendi "Motorhead", "Faithless", "The Prodigy" i drugih, do novih autora koji su obilježili ovu deceniju i imaju stotine miliona pregleda na Jutjubu, kao što su "Clean Bandit", "Milky Chance", Džon Njuman, Emeli Sande. Među njih ubrajam i glavne hedlajnere Dance arene - Hardvela i Martinz Gariksa. Kada se na to doda i Manu Čao dobijamo situaciju da ćemo svake večeri imati po dva hedlajnera na glavnoj bini i jednog hedlajnera na dens areni", istakao je Kovačević.

Ove godine Exit kamp će biti lociran na novosadskoj plaži "Štrand", a prema riječima Kovačevića, kampovi na Exitu i na Sea Dance festivalu u Budvi predstavljaće posebne sadržaje izuzetno atraktivne za posjetioce i biće veoma važni aspekti u smislu privlačenja gostiju na oba festivala.

Kovačević je naglasio da su kampovi pravi "festivali u okviru festivala", a ove godine će baš kampovi biti posebno atraktivni jer će se nalaziti na najlepšim plažama - novosadskom "Štrandu", koji važi za najljepšu plažu na Dunavu, i na plaži "Jaz" kod Budve koju je "Lonely Planet" nedavno proglasio za najlejpšu plažu Evrope.

Kovačević je na kraju poručio svima onima koji još nisu kupili ulaznice za Exit, a to namjeravaju da urade, da požure jer su, kako je rekao, neki dani već pred rasprodajom i može se desiti da do početka festivala za te dane ne bude više karata u prodaji.

"Uvijek postoji neko izdanje Exit festivala koga se ljudi rado sjećaju i za koji kažu da je bilo najbolje od svih, svako ima neko izdanje Festivala kao svog favorita, a ja mogu da obećam da će mnogima ovo jubilarno izdanje za 15. rođendan Exit festivala ostati u sjećanju kao jedno od zaista najboljih", zaključio je Kovačević.

Ovogodišnji jubilarni Exit festival održaće se od 9. do 12. jula na staroj lokaciji - Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu.

Preporučujemo za Vas