Sto miliona zlatnih i platinastih ploča

Rijana je na svom Tviter profilu napisala: “Današnji dan nikada neću zaboraviti! Hvala mojim fanovima što su mi omogućili da stvaram istoriju sa vama”
0 komentar(a)
Rijana, Foto: Beta/AP
Rijana, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 05.07.2015. 14:59h

Pjevačica Rijana i dalje obara rekorde prodaje iako već tri godine nije izdala novi album.

Američka asocijacija izdavačih kuća (RIAA) objavila je da je 27-godišnja pjevačica vlasnica 100 miliona zlatnih i platinastih sertifikata, što je dovodi u sam vrh svjetske muzičke scene. Rijana je tako prva i jedina umjetnica koja je dostigla toliki broj singl priznanja koja RIAA tradicionalno dodjeljuje najprodavanijim muzičarima.

“Zlatni i platinasti singlovi su najbolji način da sa umjetnicima proslavimo njihov proboj na tržište. Ova priznanja muzičarima dijelimo već 60 godina, ali nikada nismo imali priliku da naiđemo na nekoga tako uspješnog kao što je Rijana. Sto miliona sertifikata! Ona je prva koja ih je dostigla, ali i prestigla. To je za nas istorijski događaj i dokaz jedne fantastične karijere”, rekla je ovim povodom Keri Šerman, predsjedavajuća izdavačkih kuća RIAA.

Kao odgovor na vijest, Rijana je na svom Tviter profilu napisala: “Današnji dan nikada neću zaboraviti! Hvala mojim fanovima što su mi omogućili da stvaram istoriju sa vama”.

Bonus video: