RAZGOVOR HRVATSKOG MUZIČARA ZA "VIJESTI"

Najveće ljubavi rijetko opstaju: Poslušajte novi singl Jurice Pađena i "Aerodroma"

Singl “Neka bude” inspirisan je ljubavnom pričom sa neslavnim krajem
72 pregleda 0 komentar(a)
jurica pađen i aerodrom, Foto: Privatna arhiva
jurica pađen i aerodrom, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 29.01.2019. 10:13h

Hrvatski muzičar Jurica Pađen i njegov bend “Aerodrom” objavili su novi singl pod nazivom “Neka bude”. Kako ističe Pađen u razgovoru za “Vijesti”, ovo je još jedna pjesma sa albuma kojzi treba da izađe, a za koji muziku i tekst potpisuje on, dok je spot djelo Ljuba Zdjelarevića sa kojim njegov bend već dugo sarađuje.

Ovo je, kako kaže, još jedna ljubavna pjesma, no ovoga puta riješio je da obradi temu ljubavne priče sa nesrećnim krajem.

“Najveće ljubavi imaju jednu crtu tragike u sebi. Naime, najveće ljubavi rijetko opstaju pa je to možda vječna inspiracija. Bol koju čovjek doživljava je zapravo možda jači pokretač u smislu djelovanja u umjetnosti uopšteno. Šta ljude više zanima? Inače, dobre vijesti ljude više ne zanimaju. Kad kupe novinu prvo čitaju crnu hroniku”, kaže u razgovoru za “Vijesti” Pađen.

Pjesmu već izvode na nastupima, a u spotu se pojavljuju i kadrovi sa nedavno održanog Beer festa u Beogradu gdje je publika imala priliku da je prvi put čuje uživo.

“Još od prvog nastupa pjesma je odlično prihvaćena”, pohvalio se Pađen, kao i činjenicom da će uskoro u izdanju Croatia recordsa biti objavljen boks set sa prvih pet albuma “Aerodroma”.

“Novi album biće objavljen naredne godine. Do tada ćemo odraditi još jedan ili dva najavna singla sa spotom, a pošto album bude objavljen, izvući ćemo sa njega još neke pjesme. Sve numere za album još nijesu gotove, čak ni izabrane, uveliko radimo na njemu”, ispričao je Pađen.

No, to što pjesme za novi projekat uveliko prirpemaju olakšava i to što su, kako kaže, “usvirani”, jer do kraja godine imaju veliki broj koncerata. Ipak, zasad nije u planu da u narednim mjesecima posjete i Crnu Goru.

“Toplo se nadam da ćemo se brzo družiti sa publikom. Od ove godine je ostalo još nekoliko mjeseci, tako da ako ne bude do kraja ove, iduće sigurno dolazimo u Crnu Goru. Naša menadžerka ima sve te kontakte po Crnoj Gori, pa se nadam da će naša saradnja rezultirati i većim brojem svirki u vašoj zemlji. Postoji mogućnost da krajem ljeta iduće godine opet zasviramo na Bedem festu u Nikšiću. To je preliminarno dogovoreno, ali još nije potvrđeno”, otkrio je Pađen.

Saradnja sa Liješevićem interaktivna

Jurica Pađen upravo sprema muziku za pozorišnu predstavu “Blue Moon” koja će premijerno biti izvedena 28. oktobra u zagrebačkom pozorištu Kerempuh, a režira je Boris Liješević.

“Napravio sam već naslovnu pjesmu za tu predsatvu i Boris je veoma zadovoljan. Odlično se razumijemo. Saradnja je interaktivna, prihvatam njegove sugestije, on moje ideje. U krajnjem slučaju kao autor muzike sam izabran sa njegove strane”, pohvalio se Pađen.

Na pitanje postoji li mogućnost da upravo Liješević režira neki od narednih spotova grupe “Aerodrom”, Pađen odgovara:

“Uvijek postoji mogućnost. On je sjajan momak, odluičan režiser, družili smo se već neko vrijeme i vrlo smo kompatibilni po pitanju ideja i međuljudske komunikacije”, ispričao je Pađen.