Nove zvijezde pjevaju Sergejeve pjesme

“Uvijek pišem pjesme za sebe, ali eto desi se da nekad neka moja pjesma završi kod drugog izvođača. Ono čime se uvijek vodim je da ta pjesma bude kvalitetna”, objašnjava Ćetković, čije su pjesme do sada između ostalih pjevali Bojan Marović, Saša Kovačević, Igor Vukojević, a uskoro će na listi saradnika biti i Jelena Tomašević
116 pregleda 1 komentar(a)
Sergej Ćetković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Sergej Ćetković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 28.06.2015. 06:54h

Sergej Ćetković na ovogodišnjem festivalu “Sunčane skale” imaće tri pjesme. Naime, u jedinoj takmičarskoj večeri na predstojećem festivalu tri “nove zvijezde” pjevaće numere sa Ćetkovićevim potpisom - Samir Ramović, Aleksandar Stojanović i Damir Kovačić.

“U posljednje vrijeme nijesam ništa novo snimao, a bio sam veoma produktivan i stvarao dosta. Tako se i desila saradnja da tri momka uzmu moje pjesme sa kojima će nastupiti na festivalu. Znam da im znači moja podrška i to što su sarađivali sa mnom, a sa druge strane ja sam se maksimalno potrudio, jer sam počeo svoju karijeru upravo na tom festivalu”, prisjeća se Ćetković.

Sva tri izvođača, kako kaže, kada su mu predložila saradnju nijesu imala specijalne želje.

“Bave se sličnim žanrom kao ja, slušali su moj rad, tako da su u startu znali šta mogu da očekuju. Ono što je bio moj zadatak je da melodiju prilagodim rasponu i boji glasa, pa sam i sam morao da se upoznam sa njihovim dosadašnjim radom kako bih sve njihove kvalitete, kroz pjesmu maksimalno iskoristio i prikazao”, objašnjava Ćetković.

Nije poznat kao neko ko često radi za druge, pa ističe da se to desi isključivo kad izvođač može da iznese “njegovu pjesmu na pravi način”.

“Uvijek pišem pjesme za sebe, ali eto desi se da nekad neka moja pjesma završi kod drugog izvođača. Ono čime se uvijek vodim je da ta pjesma bude kvalitetna”, objašnjava Ćetković, čije su pjesme do sada između ostalih pjevali Bojan Marović, Saša Kovačević, Igor Vukojević, a uskoro će na listi saradnika biti i Jelena Tomašević.

“Ponosan sam na saradnju sa Jelenom Tomašević, jer je ipak u pitanju vanserijski vokal i moja velika prijateljica. Ta pjesma koju sam joj uradio, naćiće se na njenom novom albumu. Jedva čekam da je publika čuje i da svoj sud”, nestrpljiv je Ćetković.

Na pitanje da li je veća odgovornost kad radi za već afirmisane izvođače ili početnike odgovara:

“Jednako se osjećam odgovornim bilo da radim za afirmisane pjevače ili ne. Ipak, iza toga stoji moj potpis. Za afimisane pjevače publika zna koliko u dobri i šta mogu,pa im ne možeš napraviti bilo šta, a sa druge strane baš nekome ko je na početku karijere treba dobra pjesma koja će maksimalno da istakne sve njegove kvalitete”.

Ono čemu se posebno raduje je njegov šesti studijski album koji će objaviti na jesen.

“Prošlo je tačno pet godina od objavljivanja projekta 'Dva minuta' i radujem se što ću napokon publici predstaviti nove pjesme koje su nastajale posljednjih godina. Doduše, čekajući album objavio sam pet singlova i svi oni će biti na albumu zajedno sa još devet potpuno novih numera. Naziv izdanja biće “Moj svijet” po numeri sa kojom sam prošle godine predstavljao Crnu Goru na Eurosongu”, otkriva Ćetković, dodajući da će do objavljivanja albuma u etar pustiti još jedan singl.

Bonus video: