NTO: Pripreme za Sea Dance teku po planu

U organizaciji i realizaciji ovako jedinstvenog i sveobuhvatnog projekta zajedničkim snagama, uključeni su timovi Opštine Budva, Ministarstva zdravlja, Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva održivog razvoja i turizma, Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija i Nacionalne turističke organizacije, koji kao i prethodne godine, u skladu sa nadležnostima, daju punu podršku organizatorima festivala
79 pregleda 1 komentar(a)
Sea dance, Foto: Sea Dance
Sea dance, Foto: Sea Dance
Ažurirano: 27.06.2015. 16:52h

Pripreme za ovogodišnje, drugo izdanje najboljeg evropskog festivala, Sea Dance-a, teku po planu, zaključak je današnjeg sastanka koji je održao koordinacioni tim festivala. Pored predsjednika opštine Budva Lazara Rađenovića i menadžera opštine Milene Marović Bogdanović, grada domaćina manifestacije, sastanku su prisustvovali državni sekretar Ministarstva održivog razvoja i turizma Pedrag Jelušić, direktorica NTOCG Željka Radak Kukavičić, pomoćnik direktora LTO Budva Aleksandar Armenko i direktor EXIT festivala Dušan Kovačević sa saradnicima, saopštili su iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

"U organizaciji i realizaciji ovako jedinstvenog i sveobuhvatnog projekta zajedničkim snagama, uključeni su timovi Opštine Budva, Ministarstva zdravlja, Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva održivog razvoja i turizma, Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija i Nacionalne turističke organizacije, koji kao i prethodne godine, u skladu sa nadležnostima, daju punu podršku organizatorima festivala", kazali su iz NTO

Na više od mjesec dana od zvaničnog otvaranja festivalskih kapija na plaži Jaz, zvanično najbolje u Evropi po ocjeni vodećeg svjetskog turističkog magazina Lonely Planet, prema riječima Dušana Kovačevića, očekuje se duplo veća posjeta gostiju u odnosu na isti period prošle godine, a među najavljenim posjetiocima iz preko 50 zemalja sa svih kontinenata najveći broj gostiju će pristići iz Zapadne Evrope, i to Velike Britanije, Francuske, Holandije i Belgije.

"Sea Dance festival je primjer na koji način Opština Budva, država Crna Gora i EXIT tim rade na uspješnoj realizaciji festivala. Zabilježen je visok nivo saradnje sa javnim preduzećima u nadležnosti Opštine i Republike, koje u predstavljaju integralan dio organizacije festivala. Interesovanje za Sea Dance 2015. je izuzetno veliko u cijelom svijetu, a pored domaćih ljubitelja festivala, prednjače fanovi iz Zapadne Evrope i zemalja regiona Balkana, što predstavlja dovoljno jasan pokazatelj da će prošlogodišnji stepen rasta turističke posjete Budvi ove godine biti premašen" - kazao je Dušan Kovačević, direktor EXIT festivala.

Ovogodišnji Sea Dance festival okupiće plejadu svjetskih muzičkih imena. Pored ekskluzivnog koncerta britanskih zvijezda The Prodigy, na kome će publika moći da čuje neke od hitova koji su ih proslavili u karijeri dugoj dvije i po decenije, kao i singlove sa novog albuma "The Day is my Enemy", na glavnoj festivalskoj bini pojaviće se i britanski supersta-rovi Rudimental DJ set, muzička diva i nekadašnja članica sastava Moloko, Roisin Mur-phy, kao i Sigma, Wilikinson, holandski tro Noisia, najpopularniji balkanski bend Dubioza Kolektiv, Brookes Brothers, Black Sun Empire,Fred V & Grafix, Calyx & TeeBee, GotSome, Maduk.

Bonus video: