Vulić: Upitno učešće Crne Gore na Eurosongu 2016.

"Mi smo igrali fer, ali plaćamo cijenu, jer se nekome prohtjelo. Šteta je već napravljena, jer regionalni mediji više pričaju o poništenju glasova našeg žirija, nego o Knezovom uspjehu"
19 komentar(a)
Sabrija Vulić, Knez Ivan Maksimović, Foto: Luka Zeković
Sabrija Vulić, Knez Ivan Maksimović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 27.06.2015. 07:08h

Da li poništenje glasova žirija iz Crne Gore na ovogodišnjem Eurosongu ima pokriće ili ne, biće poznato tek 17. septembra, kazao je za "Vijesti" Sabrija Vulić, šef delegacije Crne Gore na ovom takmičenju.

Tako je odlučila referenta grupa EBU koja je o tom slučaju raspravljala ovog mjeseca.

"Sjednica je, kao što je i najavljeno, održana u junu i odlučili su da slučaj proslijede TV odboru koji se sastaje tek 17. septembra. Rečeno nam je da je problem što su članovi žirija glasali slično. Isti slučaj je sa Makedonijom", objasnio je Vulić. A od odluke odbora zavisiće i hoće li se ubuduće Crna Gora takmičiti na Eurosongu, otkrio je Vulić za "Wiwibloggs".

"Poslali smo zvanično pismo referentnoj grupi sa više pitanja, među kojima je molba da objasne na osnovu čega smatraju da pet ljudi ne može imati slično gledište i na osnovu čega su zaključili da glasanje nije bilo regularno. Mi smo igrali fer, ali plaćamo cijenu, jer se nekome prohtjelo. Šteta je već napravljena, jer regionalni mediji više pričaju o poništenju glasova našeg žirija, nego o Knezovom uspjehu. Upravo zbog toga je naše dalje učešće upitno", izjavio je Vulić za pomenuti blog.

Po završetku Eurosonga saopšteno je da u finalnom glasanju nisu uračunati glasovi žirija Crne Gore i Makedonije, zbog navodnih nepravilnosti. Crnogorski predstavnik Knez završio je na 13. mjestu i tako ostvario najbolji plasman na ovom takmičenju u istoriji Crne Gore od sticanja nezavisnosti.

Bonus video: