POPULARNI MUZIČAR NASTUPA NA “PAŠTICADA FESTU”

Masimo Savić: Čar je u pjesmama koje ne stignemo da sviramo

„Publika će u Petrovcu imati priliku da sluša nove pjesme, ali i sve ono za šta je čula još od 80. godine kad sam počeo da se bavim ovim 'prokletstvom'”
96 pregleda 0 komentar(a)
Masimo Savić
Masimo Savić
Ažurirano: 26.06.2015. 19:44h

Popularni hrvatski muzičar Massimo Savić nastupiće na “Pašticada festu” koji će u sjutra biti održan u Petrovcu. Ovoga puta koncert će iskoristiti da promovise i numere sa aktuelnog albuma “Jedan dan ljubavi”, koji je objavljen početkom ove godine. Tim povodom za “Vijesti” je pričao o "prokletstvu" bavljenja muzikom, kao i o nedavnom iskustvu iz emisije X Factor u kojoj je bio jedan od mentora i sudija.

“Publika će u Petrovcu imati priliku da sluša nove pjesme, ali i sve ono za šta je čula još od osamdesete godine kada sam počeo da se bavim ovim “prokletstvom” zvanim muzika. To je dug put, ali još ta ljubav traje”, počinje razgovor za “Vijesti” Savić.

Upravo to što u svojoj dugogodišnjoj karijeri ima pregršt hitova, za koje je dva sata, koliko obično traje koncert, malo vremena, smatra bogatstvom.

“Skoro mi je Željko Joksimović bio gost na koncertu i nakon njega rekao je “Divan je koncert bio. Bilo je prelijepo”. Onda sam mu objasnio da je čar u tim pjesmama koje publika traži, a mi ne stignemo da ih sviramo. Eto, te večeri nijesmo izveli ni “Samo jedan dan”, “Ljubicu”, a ljudima je bilo sjajno”, prisjeća se Savić.

Iako je od objavljivanja albuma “Jedan dan ljubavi” prošlo svega nekoliko mjeseci, Savić je zadovoljan koliko se nove pjesme traže na koncertima.

“Uživo one zvuče još bolje. Eto, recimo, baš to što je publika sama izdvojila naslovnu pjesmu “Jedan dan ljubavi” i pjesmu “Kladim se na nas” nas je natjeralo da za njih snimimo spotove i uvrstimo ih u repertoar”, otkriva muzičar kojeg smo posljednjih mjeseci gledali i kao jednog od mentora u pjevačkom takmičenju X Factor.

Za razliku od ostalih kolega, on je svako ispadanje bilo da je u pitanju njegov kandidat ili ne, doživljavao emotivno.

“To je zato što sam ja normalan i osjećao sam sve što su osjećala i ta djeca. Iza sebe imam uspješnu karijeru, finansijski sam situiran, tako da mi ni ne treba ništa, ali sam prosto osjećao strah učesnika. Mislim da im je ovaj X Factor previše značio. Tužno je kad neko ima svega 16 godina, a doživljava ovakvo takmičenje kao posljednju šansu. Pa gdje im se žuri. Mladi su, njihovo vrijeme tek dolazi”, smatra Savić čiji je štićenik Amel Ćurić i trijumfovao u samoj završnici drugog serijala.

“Amel je apsolutni vladar. Uspije tako da iskontroliše svoj glas, sjajan je vokal, a uz to stabilna ličnost i zna šta hoće. Mislim da mu se velika karijera tek smiješi i da je ovo njegov pravi početak”, siguran je on.

No, Ćurić nije jedini kojeg će u budućnosti Savić podržavati. Naime, planira da sarađuje i sa podgoričkim triom Highway, koji je ušao u finale ovog takmičenja. Upravo ovaj sastav i još jedna od takmičarki, Nina Simić, nastupiće sa Savićem u Petrovcu.

“Dugo već tražim posebne boje, ne zanimaju me previše tehničari i fascinirala me je takmičarka Iva Ćurić sa kojom takođe planiram saradnju. Inače, mi mentori ovaj šou nijesmo shvatili kao igru, već zaista želimo toj djeci da maksimalno pomognemo i da im se nađemo bilo pjesmom ili savjetom”, obećava Savić.

Dugo smo u muzici, sad možemo njom i da se igramo

Superfinale X Factora Massimo je iskoristio da promoviše i novi singl “Fuman” koji je snimio sa Tončijem Huljićem i njegovim "Madre Badessa" bendom. Njih dvojica su ovu pjesmu opisali kao “suludu kombinaciju” dva potpuno različita stila, odnosno sudar Tončija i Madre Badessa sa iskonskim "Dorianom Grayom" (sastav u kojem je Savić započeo karijeru).

Savić i Huljić

“Pjesma za samo nekoliko dana ima baš dosta pregleda na Youtube kanalu i možemo biti samo zadovoljni saradnjom. Od samog starta sam želio da za ovu pjesmu odsviram gitaru na način kako je to u pjesmi “Sjaj u tami”. No, Tončiju se žurilo i nije želio da gubi vrijeme u studiju, već da snimimo to kako bismo je što prije promovisali. Međutim, ja nijesam dao, ušao sam u studio i odsvirao gitare, a Tonči kad je to čuo utrčao je i rekao da je savršeno i da su upravo te gitare nedostajale pjesmi. Mislim da je ova saradnja, ali i pjesma jedna simpatična priča. Nas dvojica smo dugo u muzici i došli smo do one faza kad sa njom možemo da se igramo”, smatra Savić.