Jovan Aleksić: Svoj san sam već ostvario

Iz Crne Gore za Jovana se može glasati slanjem poruke “10” na 14664
67 pregleda 29 komentar(a)
Jovan Aleksić, Foto: Zoran Đurić
Jovan Aleksić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 25.06.2015. 15:54h

Jovan Aleksić, koji je nakon ispadanja Ismaila Delije ostao jedini takmičar iz Crne Gore u “Pinkovim zvezdicama”, sjutra veče će nastupiti u finalu ove emisije. O njegovom plasmanu, opet će odlučivati publika iz Crne Gore, regiona i dijaspore, a mladi pjevač je za Vijesti otkrio kakva su njegova očekivanja, kao i kako se osjećao kada je voditeljka Marijana Mićić saopštila da prolazi dalje.

“Osjećaj je nevjerovatan. Prijatno sam se iznenadio kada su me prvog prozvali, jer sam prije pominjanja mog imena mislio da će me ostaviti do samog kraja, kao što je to bio slučaj u prethodnim emisijama”, ispričao je Aleksić dodajući da je sreća i uzbuđenje nisu nestali po završetku emisije.

On je istakao da je i više nego zadovoljan nastupom iz prethodne epizode, kada je pjevao numeru “Grande Amore” italijanskih predstavnika na ovogodišnjem Eurosongu, Il Volo.

“Pjevao sam izuzetno zahtjevnu kompoziciju koju izvode tri vrhunska interpretatora. Izvođenje je zahtijevalo dosta energije, nadam se da sam je dobro iznio i da se dopalo publici”, kazao je mladi pjevač, koji je nagovijestio šta će pjevati u finalu.

“Za petak pripremam veliki hit, kompoziciju jednog od najpoznatijih mlađih svjetskih izvođača koji je na njoj sarađivao sa popularnim DJ-em”, ispričao je Aleksić. Na pitanje kakva su očekivanja, pjevač je odgovorio da se njegov san već ostvario ulaskom u finale.

“U septembru, kada je počeo šou bilo nas 90, tako da sam prezadovoljan. Ući po ocjeni stručnog žirija, a i publike u posljednja dva nastupa, u top 12, velika je čast i privilegija”, istakao je on. “Publika je sada zamijenila žiri i ona je ta koja odlučuje ko prolazi u super- finale. Ovim putem želim svima da se zahvalim, prvenstveno ljudima koji su glasali iz Crne Gore i koji su me podržali”, kazao je Jovan.

“Isto tako želim i da se zahvalim velikom broju fanova iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Makedonije koji su mi pružili podršku i šansu da se borim za ulazak u superfinale”, dodao je on i pozvao sve koji žele da ga vide u završnici takmičenja da glasaju za njega.

Iz Crne Gore za Jovana se može glasati slanjem poruke “10” na 14664.

I stranci zapazili njegov talenat

O Jovanovom talentu koji je pokazao u emisiji, ali i na brojnim internacionalnim dječjim festivalima pisali su i strani mediji, između ostalog i sajtovi tbunews.com i oikotimes.com.

“Kad o vašem talentu pišu i svjetski mediji to je još jedna potvrda da radim ispravno i da sam na dobrom putu. Lijepo je što sam odškrinuo i ta vrata i baš sam ponosan, posebno što su pomenuli moj grad i državu iz koje dolazim. Danas su pisali o meni, a nadam se da će u skorijoj budućnosti pisati i o drugoj talentovanoj djeci iz naše države”, rekao je Aleksić.

Jedan od sajtova predložio je i da Jovan bude sljedeći predstavnik Crne Gore na dječjem Eurosongu, što je mladom pjevaču posebno drago.

“Posebna draž je što su ti mediji prenijeli izjavu žirija, da bi ljudi iz Crne Gore koji su zaduženi za odabir kandidata za pjesmu Evrovizije, trebalo ozbiljno da razmisle o tome... Presrećan sam zbog toga, muzika je moja velika ljubav i odlaskom na dječju Evroviziju ostvario bih još jedan san”, otkrio je on.

Bonus video: