Prošlogodišnji pobjednik Zaječarske gitarijade još nije dobio ništa od obećanog

Kako su saopštili iz benda, organizatori Zaječarske gitarijade odbijaju da potpišu ugovor sa pobjednicima, po kojem bi regulisali obećano snimanje i izdavanje albuma, snimanje spota i godinu dana marketinške podrške bendu
1 komentar(a)
Holographic Human Element, Foto: Facebook.com
Holographic Human Element, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 23.06.2015. 17:13h

Travnički bend Holographic Human Element, pobjednik 48. Zaječarske gitarijade, najavio je da će tužiti organizatore jer ni devet mjeseci nakon takmičenja nije dobio ništa od obećanih nagrada.

Kako su saopštili iz benda, organizatori Zaječarske gitarijade odbijaju da potpišu ugovor sa pobjednicima, po kojem bi regulisali obećano snimanje i izdavanje albuma, snimanje spota i godinu dana marketinške podrške bendu.

Travnički rokeri kazali su da im je trebalo dva mjeseca pokušaja i pismo nezadovoljstva upućeno članovima žirija samo da bi stupili u kontakt sa direktorom ove ustanove.

"Nismo željeli da razgovaramo o nacrtu izdavačkog ugovora koji nam je ponuđen tek kada smo na sopstvenu inicijativu došli u Zaječar na sastanak, jer nije sadržao snimanje spota ni razrađenu PR podršku. Nakon neispunjenih obećanja smo bili prinuđeni da u posljednjem trenutku otkažemo rezervisani studio, producenta, smještaj i prevoz. Boli činjenica da su ovogodišnji strani hedlajneri plaćeni više hiljada eura, dok se gitarijada ovako odnosi prema mladom, pobjedničkom bendu", kazao je gitarista grupe Holographic Human Element Adnan Đonlić, dodavši da su sav materijal predali advokatu i da će svoja prava tražiti sudskim putem.

Pobjednik 46. izdanja Zaječarske gitarijade, bend Bas i stega lani se takođe javno žalio da im organizatori nisu obezbijedili obećanu nagradu ni poslije dvije godine od njihove pobjede.

Organizatori Gitarijade se nisu oglašavali povodom ovih optužbi.

Bonus video: