Amel Ćurić: Sad mi slava neće udariti u glavu

“Mi smo prezadovoljni . Žiri je izvrsno reagovao na obje naše pjesme”, prokomentarisao je plasman za “Vijesti” Luka Vojvodić, član Highway tria
2 komentar(a)
Amel Ćurić, Foto: X factor
Amel Ćurić, Foto: X factor
Ažurirano: 23.06.2015. 19:05h

Amel Ćurić pobjednik je drugog serijala regionalnog X Factora, a dan nakon svog drugog u velikog trijumfa u životu, bosansko-hercegovački pjevač bio je u šoku.

“Na početku zacrtao sam cilj da se maksimalno ispromovišem tokom prvih audicija i emisija i da pokažem šta znam. Kako su emisije odmicale, a ja dobijao sve bolje kritike žirija i veću podršku publike, i ciljevi su rasli. Onda sam došao u fazu 'samo da ne ispadnem', a kad sam stigao do finala, potajno sam se nadao i pobjedi”, priznaje za “Vijesti” Ćurić. Ipak, iznenadio se kad su, proglašavajući pobjednika, voditelji izgovorili njegovo ime.

“Ona reakcija bila je potpuno iskrena. Taj trenutak zadovoljstva i sreće teško je opisati”, priča Amel, koji dodaje da mu je to što su ga pored publike podržali i brojni muzičari, dodatno ulivalo snagu i sigurnost.

“Poznato je da se muzičari rijetko druže i hvale, pa se nijesam nadao pretjeranoj podršci. Međutim, imao sam je od kralja folka Halida Bešlića, rok maga Seja Seksona, najvećeg kompozitora regiona Kornelija Kovača i balkanske zvijezde Zdravka Čolića. To je velika potvrda mladom pjevaču da je na pravom putu, a pobjeda je došla kao lijepa kruna svega”, kaže Ćurić.

Iako ima svoje kompozicije, tokom šoua pjevao je pjesme drugih izvođača. “Da sam ja autor tih kompozicija, vjerovatno bih se ohrabrio da se predstavim i na taj način. Ali, pošto sam ih kupovao od drugih, riješio sam da se držim domaćih i svjetskih hitova” objašnjava Ćurić.

On je prije 12 godina trijumfovao u šouu “OBN Music Talents”, a kaže da će pet minuta slave koje mu je donijela nova pobjeda, mnogo bolje iskoristiti. “Ovo smatram drugom šansom, a za razliku od prošlog šoua koji je bio lokalnog karaktera, sad me je upoznao čitav region. Tada sam imao 23 godine, a znate kako kažu - mladost, ludost i stvarno jeste tako. Slava me je ponijela, uzletio sam i mislio da će to vječno da traje. Čak je prošlo dvije godine od pobjede do mog prvog singla. Neću napraviti istu grešku, jer sam stekao dosta iskustva i znam šta treba da radim”, obećava Ćurić.

Kompletnu nagradu od 20 hiljada eura iskoristiće za karijeru, iako je, tvrdi, to samo mali dio da bi se napravio dobar album koji će pratiti spotovi.

Highway: Mi smo prezadovoljni

Podgorički trio “Highway” koji je osvojio publiku širom regiona u finalnoj emisiji X Factora stigao je do drugog kruga. Momci su izveli “Do I Wanna Know” sastava Arctic Monkeys i kombinaciju dvije numere Prljavog kazališta.

“Mi smo prezadovoljni . Žiri je izvrsno reagovao na obje naše pjesme”, prokomentarisao je za “Vijesti” Luka Vojvodić koji uz Marka Pešića i Petra Tošića čini Highway. Kako kaže, žao mu je što nijesu prošli u treći krug jedino zbog pjesme.

“Da smo ušli u samu završnicu pjevali bismo našu autorsku pjesmu “Bar na kratko”, ali eto čuće je publika na Sunčanim skalama”, otkrio je Vojvodić. Na pitanje zašto tu numeru nisu izveli ranije, odgovorio je: “Jer je tek u trećem krugu trebalo da izvedemo pjesmu po kojoj smo prepoznatljivi, a mi smo se u ovaj šou prijavili kako bi publika upoznala naš autorski rad”. On je dodao da su pregovori sa izdavačkom kućom Sony, čiji je skaut nedavno doputovao u Beograd baš zbog njih, i dalje u toku.

Bonus video: