Slike na recikliranom materijalu i dobra muzika

Sinoć je u Kulturnom centru Gavroche održano prve veče festivala, a otvorila ga je TKV Kraljica Vila izložbom svojih slika koje su rađene stensil tehnikom
60 pregleda 0 komentar(a)
Jelena Petošević, Foto: Facebook
Jelena Petošević, Foto: Facebook
Ažurirano: 20.06.2015. 13:25h

Srpska muzičarka Jelena Petošević, nastupiće večeras u okviru festivala Napredak koji se održava u Kulturnom centru Gavroche u Podgorici, a u razgovoru za Vijesti, otkrila je šta publika može da očekuje, ali i kako je došlo do saradnje sa organizatorima.

“Svi smo povezani na društvenim mrežama, tako da smo na taj način i stupili u kontakt”, kaže ona i dodaje da joj se dopada izbor ostalih izvođača.

“Anu Ćurčin veoma volim da slušam, ona me uvijek smiri svojim glasom, a Iliju Ludviga ću pokušati da uhvatim sjutra. Njega nisam do sada čula uživo”, otkrila je Petošević, poznatija kao Lady Jelena.

Ana Ćurčin

Kada je u pitanju repertoar, ona je istakla da često pjesme bira na licu mjesta, a u tome joj pomaže i bend koji je prati na svirkama.

“The Whoevers, tako se zovu trenutno. Inače stalno mijenjamo ime. To su uglavnom prijatelji entuzijasti koje volim”, kaže ona i dodaje da će na nastupu biti veselo.

Lady Jelena, prvi put se predstavila crnogorskoj publici u okviru “Durmitor eko arta”.

“Da, bila sam predgrupa Rambu Amadeusu, mada sam tada svirala sama i samo nekoliko pjesama”, prisjetila se ona.

Na pitanje šta se sve promijenilo od tada, Lady Jelena je uz osmijeh odgovorila:

“Sada sviramo skoro dva sata i imam mnogo više samopouzdanja nego tad. Postala sam majka i život je dobio smisao”.

Sinoć je u Kulturnom centru Gavroche održano prve veče festivala, a otvorila ga je TKV Kraljica Vila izložbom svojih slika koje su rađene stensil tehnikom.

Među njenim radovima mogle su se vidjeti i slike, koje su bile dio samostalne izložbe u Beogradu pod nazivom “Pronađeni predmeti”.

“Za nju sam mjesecima skupljala odbačene predmete sa ulica i na njima slikala. Pošto je u pitanju street art koji ne može najbolje da se predstavi u galeriji, željela sam da prenesem uličnu atmosferu, ali i da odbačenim stvarima dam novi život”, ispričala je ona.

Street art umjetnica je za Vijesti otkrila i da će izložba trajati danas i sjutra, te da joj je žao što nije uspjela da donese više radova koji su između ostalog rađeni i na prozoru, skejtbordu i kanisteru za benzin.

“Ovo nije standardni galerijski prostor, već ljudi mogu da vide slike dok piju kafu”, poručila je TKV Kraljica Vila, koja će danas od 19 sati oslikavati prostorije Gavrochea.

“Ako neko želi da proba može slobodno da radi zajedno sa mnom”, pozvala je ona.

Nakon nje, publika je imala priliku da uživa u svirci Ane Ćurčin, koja je oko 22 sata počela nastup pjesmom “Princess”.

Večeras će poslije svirke Petošević, nastupiti bend Baltazar, a treća noć festivala je rezervisana za popularno naučno interaktivno predavanje Zorana Ilinčića i nastupe Ilije Ludviga i Mike Estrade.

Bonus video: