Random predstavljao CG rep scenu u Beogradu

Random je objavio i “rep sešn” u saradnji sa sarajevskim reperom Stoposto
142 pregleda 2 komentar(a)
random, Foto: Mypeople
random, Foto: Mypeople
Ažurirano: 18.06.2015. 16:10h

Polovina podgoričkog hip hop dua Džej Džej Okoča, Random, učestvovao je u rep betlu, koji se organizovao u Beogradu prije par dana i tako privukao pažnju ljubitelja tog muzičkog pravca i van Crne Gore.

“Ovaj betl je bio prvi pod organizacijom beogradske rep promoterske kuće My People, makar kad je u pitanju 'a cappella prewritten' disciplina, što znači da su tekstovi unaprijed pripremani i izvode se bez pozadinske muzike”, ispričao je on za Vijesti.

“U pitanju je prvi akapela rep betl u Srbiji, grana betla koji je na zapadu sve popularniji u posljednjih deset godina”, istakao je podgorički reper.

“Sve je proteklo u najboljem redu. Odlični domaćini, odlična publika i nastavljamo dalje da promovišemo pravac u kom smo, realno, pioniri”, dodao je Random, koji se stihovima borio protiv Samuraj Kreka.

Pored njih, u hip hop betlu učestvovali su i Smajli, koji je repovao sa Royalom i Veb protiv kojeg se takmičio Neafirmisani, a ko je pobjednik ovog takmičenja odrediće publika.

“Betl nije imao sudije, već je bio promotivnog karaktera, radi privlačenja još veće publike i animacije novih takmičara da se prijave i šire kulturu”, istakao je reper.

Na zvaničnom sajtu organizatora mypeople.in.rs u komentarima ispod videa može se glasati za učesnike, a osim betla, Random je objavio i “rep sešn” koji je radio u saradnji sa sarajevskim reperom Stoposto, a koji se može pogledati na YouTubeu.

“Upoznali smo se kada sam došao da studiram u Sarajevu i ovo je samo početak saradnje Džej Džej Okoče sa njim i njegovim producentom Katarzom”, kazao je Random. Džej Džej Okoča nakon tri objavljena EP-a već neko vrijeme priprema još neimenovani, prvi LP koji bi trebalo da izađe do kraja ove godine.

Bonus video: