Garden fest: Ulaz besplatan, očekuju pun "Klub boćara"

Ibišević je kazao da se potrudio da Garden ugosti domaće bendove sa svih strana Crne Gore i najavio da će na jesen organizovati festival za crnogorske demo bendove
104 pregleda 0 komentar(a)
Gardens rock fest, Foto: Boris Pejović
Gardens rock fest, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 18.06.2015. 13:34h

Najbitnija činjenica vezana za ovogodišnji Nikšićko rock's Garden fest je da će ulaz biti besplatan, pa organizatori očekuju punu baštu "Kluba boćara" u Podgorici gdje će se ova manifestacija održati 20. i 21. juna, saopšteno je danas na konferenciji za medije u tom loklau.

"Izgurali smo osam godina sa ovom pričom. Prve Gardene smo radili još davno u Budvi, a sad smo konačno došli u najstariji lokal u Podgorici. Borili smo se da ove godine napravimo festival kako treba i dovedemo imena kakva zaslužuju da sviraju u ovakvom ambijentu. Nije bilo lako, zahvaljujuemo nikšićkoj pivari i 'Klubu boćara' na pomoći, pošto smo odlučili da ove godine bude ulaz slobodan, pa će svi moći da uživaju u dobroj rokenrol svirci", kazao je direktor festivala Damir Ibišević.

On je istakao da Garden fest postoji prije svega da bi promovisao autorsku scenu, kako crnogorsku, tako i regionalnu i dodao da je ponosan što ove godine sviraju bendovi koji nikada ranije nisu nastupili na tom festivalu.

Tako će prve večeri, u subotu nastupiti užički bend Hadži prodane duše, bjelopoljska Naiva, podgorička Vrpca i zrenjaninski Oružjem protivu otmičara kao zvijezda večeri. Noć kasnije posjetioce očekuju svirke podgoričkog sastava Leb i sir, trebinjskog Antivirus prepelica, nikšićkog Parapeta i beogradskih Kristala.

Svirke će obje večeri počinjati od 20 časova.

Ibišević je kazao da se potrudio da Garden ugosti domaće bendove sa svih strana Crne Gore i najavio da će na jesen organizovati festival za crnogorske demo bendove.

"U Crnoj Gori ima dosta autorskih bendova, ali Podgorica već godinama zaostaje i mislim da ćemo morati uskoro da pravimo neke demo festivale da bi pokrenuli tu scenu. Već par mjeseci razmišljam o tome, pošto su demo festivali okosnica scene, ima ih svuda po regionu, jedino ih mi ne radimo, tako da ću 99 odsto na jesen organizovati jedan", otkrio je on.

Na konferenciji su govorili i Darko Sekulović i Armin Čekić iz grupe Leb i sir koji su najavili da će publici predstaviti autorske pjesme, kao i obrade omiljenih bendova.

"Od osnivanja benda 2010. smo promjenili više žanrova i radili smo obrade, a sad smo počeli da radimo na autorskim pjesmama. Bavimo se prije svega gruvom, volimo da to vozi... Nervira nas što je u Crnoj Gori sve jednolično, svi kopiraju nešto što već postoji, samo to našminkaju malo. Mi ćemo zato svirati nešto drugačije", poručili su iz benda i najavili da će u narednom periodu raditi na debi albumu.

Bonus video: