Laka nastupa u Podgorici, kao gost FVU: Mnogo je lakše kad si srećan

Lakin koncert dio je specijalanog multi-medijalnog događaja koji organizuje Fakultet vizuelnih umjetnosti Univerziteta Mediteran. Koncertu će prethoditi tradicionalna, godišnja izložba najboljih studentskih radova iz oblasti dizajna i audio-vizuelne produkcije "Poligraf", koja počinje u 19 sati, u Atlas Capital centru
0 komentar(a)
Elvir Laković Laka, Foto: Privatna arhiva
Elvir Laković Laka, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 16.06.2015. 08:51h

Bosansko-hercegovačka muzička atrakcija Elvir Laković Laka i njegova sestra Mirela nastupiće u četvrtak, 18. juna u Podgorici u Hard Rock Cafeu. “Bili smo jednom pred Eurosong 2008. u Podgorici. Od tada je bilo poziva, ali nikako da se dogovorimo. Nadam se da će nakon ovog nastupa biti češće tih poziva”, kaže Laković.

On i njegova sestra važe za “najpozitivniji duo”, no Laka ističe da nije uvijek lako biti veseo na sceni i zabavljati publiku.

“Odabrali smo da naša muzika bude takva. Pjesme zvuče srećno, ali u njima se nalazi raznoraznih stvari. Sad svi se mi mučimo. Čovjek prosto mora da izdrži mnoge stvari, a mnogo je lakše kad si srećan i toga se držim kao pijan plota. Mislim da pozitivnu energiju može da nosi svako, bez obzira na to što se oko nas događa. Često na to ne možemo da utičemo. Recimo, ako kiša pada ne moramo zbog toga biti tužni. Možemo baš biti i srećni jer kiša pada”, objašnjava on.

Kroz svoje pjesme veselih melodija, Laka nekad provuče i politiku.

“To su numere “Brko” i “Gasovi”. Ne znam što bih ja imao puno da pričam na temu politike. One koje to zanima gledaju dnevnike i one čudne ljude za koje su glasali. Nikad nijesam dopustio da mi politika pokvari dan, biram šta ću gledati i kakve ću vijesti slušati. Do mene ne dolaze zle informacije”, otkriva svoj recept za pozitivnost Laka. Početkom godine obradovao je fanove singlom “Poželjenje”, ali nije zadovoljan kako je on prošao: “Ne može svaka pjesma da bude hit. Čim završim jednu, počnem da razmišljam o novoj”, kaže Laka. Nakon "Poželjenja" planirao je da objavi još jedan singl, ali je problem nastao oko druge strofe. Na pitanje da li će napokon publika čuti tu numeru, odgovara:

“Još nijesam napisao drugu strofu, pa sam uvidio da će, ako nastavim da čekam, proći još godina. Zato sam počeo da pišem drugu pjesmu i uspio da se izborim sa njom”, obećava Laka, a ovu numeru prezentovaće u septembru. Od albuma “Stvorenje” Laka je objavio tri singla, ali o albumu ne razmišlja jer, kaže, zahvaljujuči Internetu dnevno se pojavi bezbroj numera, pa je dobro ukoliko se pjesma zavrti. “Mišljenja sam da što više singlova treba izbacivati, kako bi konstantno bio prisutan”, objašnjava Laka.

Iz uspona i padova naučio lekciju

Najuspješnijom godinom u karijeri smatra 2009, iako je godinu dana prije nastupao na Eurosongu, i upravo za 2008. dobio brojna priznanja, od kojih mu je najznačajnije regionalna MTV nagrada za najboljeg izvođača sa ovih prostora.

“Poslije toga mi se karijera znatno promijenila. Godinu dana nakon Evrovizije u Beogradu uživao sam u najvećoj popularnosti. A onda, kao i sve u žIvotu kad poslije sunca dođe kiša, tako je i moja karijera počela da pada. Baš te 2008. i 2009. imao sam nevjerovatnu medijsku pažnju. I ta pjesma “Pokušaj” se vrtjela milion puta. Da se bila koja druga pjesma vrtjela toliko, isto bi postala hit. A eto, meni je pjesma “Mačko” mnogo bolja od nje”, priznaje Laka i ističe da je upravo iz uspona i pada naučio lekciju.

“Vjerovatno ćemo za pet godina reći - joj kako smo bili glupi 2015, a pogotovo 2008”, zaključuje Laka.

Studentska izložba prije koncerta

Lakin koncert dio je specijalanog multi-medijalnog događaja koji organizuje Fakultet vizuelnih umjetnosti Univerziteta Mediteran. Koncertu će prethoditi tradicionalna, godišnja izložba najboljih studentskih radova iz oblasti dizajna i audio-vizuelne produkcije "Poligraf", koja počinje u 19 sati, u Atlas Capital centru.

Događaj će, premijerno, biti obogaćen i sjajnim radovima prve generacije studijskog programa Dizajn vizuelnih komunikacija iz Bijelog Polja, gdje će od septembra 2015. biti otvoren i program Audio-vizuelne produkcije.

Bonus video: