Spot za pjesmu "Na, na, na" benda VIII2 premijerno na portalu "Vijesti"!

Spot koji je sniman pod režiserskom palicom Miodraga Markovića u koprodukciji sa Đorđem Dragićevićem, u samom startu imao je drugačiji scenario, koji je zbog brojnih dešavanja na samom snimanju, promijenjen
63 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 15.06.2015. 18:14h

Nedavno oformljeni bend VIII2 objaviće danas spot za prvi singl- numeru “Na, na, na” koji možete premijerno pogledati samo na našem portalu.

Ovaj spot koji je sniman pod režiserskom palicom Miodraga Markovića u koprodukciji sa Đorđem Dragićevićem, u samom startu imao je drugačiji scenario, koji je zbog brojnih dešavanja na samom snimanju, promijenjen.

“Priča se vrti oko toga da komšinici smeta naša buka, i planirali smo da se taj “konflikt” izmedju Mire i nas poširi, kako spot odmiče. Naš oskarovac Banjo je trebalo da bude glavni glumac, ali kako je slomio rasvjetu na samom početku snimanja, bio je skrhan psihički, pa sam ja preuzeo taj teret. Trebalo je da ja njoj napravim štetu, ona bi opet nama i tako gradacijom do opšteg ršuma, ali taj moj neplanirani pad je okrenuo sve. Po scenariju je trebalo da u jednom momentu šutnem tegle sa bojama, ali sam se u jednom od pokušaja, dok smo snimali krupne kadrove, okliznuo i propisno pao. Dobro sam povrijedio rame i još neke djelove koje ne bih naglašavao, pa je bilo pitanje da li ćemo nastaviti snimanje. Kad se ispostavilo da mogu, riješili smo da okrenemo priču i čini mi se da nijesmo pogriješili. Takvi momenti su po nepisanim filmskim pravilima uvijek najbolji i moraju se iskoristiti. I dalje me rame boli, ali bar imam opravdanje zašto ne sviram onako kako bi htio” prisjeća se Vanja Radovanović, pjevač benda.

Snimanje je trajalo četiri dana, a Radovanović ističe da je mnogo sati iskorišćeno I za osmišljavanje scenarija.

“Miodrag Marković je ovome pristupio ne samo maksimalno profesionalno, kako smo od njega i navikli, već bratski, kao rijetko ko danas. Sve je osmislio i na kraju realizovao i bez njega ovo sigurno ne bi mogli izvesti. On je iskopao neotkriveni glumački i umjetnički biser koji se dugo skrivao u Cetinju, slikarku i pjesnikinju, gospođu Mirjanu Rajković, koja je priči dala ono što se ne može kupiti. Sve nas je oduševila na setu i duboko smo joj zahvalni što je prihvatila učešće u našem malom projektu” ponosan je Radovanović.

Prvobitna ideja je bila da se kadrovi za ovaj spot snime u Americi gdje je Marković početkom godine boravio zajedno sa Zoranom Markovićem Zonjom kada su snimali spot za numeru “Ja bih” kotorskog dvojca Who See. No Radovanović ne žali što ta ideja nije sprovedena u djelo.

“Pa u suštini ja nikada ne žalim ni za čim, najviše zahvaljujući svom kratkom pamćenju koje mi to ne dozvoljava. Da je snimanje u USA prošlo kako je trebalo, sigurno bi i u tom slučaju imali odličnu priču,ali su nas okolnosti dovele u ovu situaciju i mislim da smo napravili odličan spot kojeg se ni mnogo veće face od mene ne bi postidjele. Naprotiv. Zonjo nam je bio od velike pomoći u toku priprema, samog snimanja, a i sad kad je promocija na redu i htio bih da mu zahvalim na svemu kao i ljudima iz cetinjske Likovne akademije koji su nam nesebično ustupili sve što nam je bilo potrebno u toku snimanja” otkriva Radovanović.

Singl “Na, na, na” pušten je u etar prije više od mjesec dana, a Radovanović priznaje da nije zadovoljan prvim reakcijama.

"Očekivali smo puno više dislajkova na koje smo apelovali od samog početka, najiskrenije, ali ljudi se nijesu odazvali u očekivanom broju. Često se pušta po radiju, mnogi tvrde da im se sviđa i da je nešto drugačije u odnosu na ono što se snima u Crnoj Gori, u šta odbijamo da povjerujemo. Mislili smo da taj jedan klik nije mnogo, ali ispada da mnogima jeste. Nadamo se da će spot promijeniti to i da se mnogima neće svidjeti, kao i onima koji čitaju ovo. I negativan komentar nam znači puno. Ali što bi Šofro rekao, svi danas igraju fudbal".

Galerija

Bonus video: