Exit predstavlja: Bina za odmor između velikih nastupa

Na Exitu i Sea Dance festivalu očekuju rekordnu posjećenost, saopštili su organizatori,
0 komentar(a)
Exit, Foto: Exit
Exit, Foto: Exit
Ažurirano: 15.06.2015. 12:45h

Na jednom od najskrivenijih djelova Petrovaradinske tvrđave Exit postavlja World Chill-Inn binu zamišljenu kao mjesto za odmor od provoda na najvećim binama.

Organizatori najavljuju rekordnu posjećenost Exita i Sea Dancea pa će zato i biti potrebno odmoriti od konstantnih žurki na bini sa iskusnim didžejevima i selektorima.

"Svoj muzički odabir predstaviće i Lazy Face iz Bugarske, osnivač najslušanije reggae emisije na bugarskom radiju “Jamaican airforce”, zatim mladi dvojac koji čine Meksikanac i Novosađanin pod imenom Guapachosa Sound System, koji se spremaju da osvoje i Španiju nakon što su za kratko vrijeme napravili veliki proboj u Srbiji, te Mangala Sound, iz Beograda poznat i kao Government 4000, koji pravi neobične i euforične bass setove uz primjesu world-music stilova. Domaćin bine i svakodnevni selektor je DJ Voi-Khan, takođe poznat i kao MC Killo Killo, a tu su još i Bumbass selekta, DJ Luigi, Nikola Glavinić, DJ One, DJ Feelip, Dub Duba, Rashomon Selecta, DJ Shi i DJ Kuf.

Muzika koju za „čilere“ biraju stari gradski sladokusci, kolekcionari i po koja svjetska faca, biće spretno dozirana da u vama održi puls partijanja ali ne na nametljiv i agresivan način i glasan gruv, nego više na način koji podsjeća na one sjajne žurke sa ekipom u prirodi ili nekom prirodnom ambijentu uz koji nisu prikladni ogromni decibeli. Čiliraće se uz kumbiju, afro i latino ritmove, retro i ruts varijante regea i fanka i još mnogo varijacija i fuzija koju nudi takozvani „World Music“ pravac. Uz nenametljivu rasvjetu i po koji ples žonglera sa vatrom, posjetioci će moći da napune baterije, a noge će dobiti novu snagu za nastavak festivalske avanture", navode iz Exita.

Nastupe na Exitu i Sea Dance festivalu su potvrdili Mötorhead, The Prodigy, Manu Chao, Rudimental, Faithless, Roisin Murphy, Hardwell, Emeli Sandé, Sigma, John Newman, Capital Cities, Clean Bandit, Tom Odell, Martin Garrix, Gramatik, Leftfield, Tale of Us, Adam Beyer, Chris Liebing, Eagles of Death Metal, Fear Factory, Wilkinson, Zomboy, Roni Size Reprazent, Bondax, Napalm Death, Dubioza kolektiv, Octave One, Soul Clap, Hladno pivo, Artan Lili, Zoster i brojni drugi za ukupno više od 1.000 umjetnika na 30 festivalskih bina od Petrovaradina do Jaza.

Bonus video: