Sea Dance festival predstavljen na svjetskoj izložbi EXPO Milano

Konferenciji su prisustvovali predstavnici najeminentnijih italijanskih medija poput Rai TV Expo, ANSA, Itinerari Luogji, Elle, TVN Media Group, Radio Classica, Travel Quotididano, 02 Blog, Radio Popolare i drugi, ali i predstavnici srbijanskih medija
67 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 10.06.2015. 13:33h

Na svjetskoj izložbi EXPO Milano predstavnici Turističke organizacije Budva su italijanskim novinarima predstavili Sea Dance festival i turističku ponudu grada Budve.

Konferencija za novinare je održana u cilju promocije ovogodišnje Exit Avanture koja podrazumijeva Exit festival u Novom Sadu i Sea Dance festival u Budvi.

Direktorica Turističke organizacije opštine Budva Jelena Rađenović je istakla značaj Sea Dance festivala za ukupnu turističku ponudu Crne Gore, ali i značajne efekte koje festival ima u sferi promocije Crne Gore internacionalnoj javnosti.

"Sea Dance festival je značajno uticao na podizanje internacionalnog imidža našeg grada i čitave obale, a vjerujem i sasvim zasluženo dobio titulu najboljeg evropskog festivala srednje veličine. Ove godine očekujemo otprilike 40.000 posjetilaca dnevno, što će značajno uticati i na porast lokalnih prihoda čime se u potpunosti opravdava povjerenje i finansijska podrška opštine Budva koje je dato organizatorima", rekla je Rađenović.

Konferenciji su prisustvovali predstavnici najeminentnijih italijanskih medija poput Rai TV Expo, ANSA, Itinerari & Luogji, Elle, TVN Media Group, Radio Classica, Travel Quotididano, 02 Blog, Radio Popolare i drugi, ali i predstavnici srbijanskih medija.

Sa detaljima Exit Avanture upoznao ih je zamjenik komesara Republike Srbije za Expo Milano 2015 Bojan Stevanović.

"Ovogodišnja EXIT Avantura će se održati od 9. do 18. jula. Tradicionalno, počeće sa EXIT festivalom (9 - 12. jul) u Novom Sadu, a nastaviće se sa zvaničnim nosiocem titule Najboljeg evropskog festivala, Sea Dance festivalom (15 - 18. jul) u Budvi. Ovogodišnja, slavljenička EXIT Avantura, povodom obilježavanja 15 godina trajanja EXIT festivala, nudi jedno od najkvalitetnijih programskih izdanja ikad. Tako će od Petrodavardina do plaže Jaz, jednoj od najljepših plaža na Jadranu, publika imati priliku da čuje više od 1.000 umjetnika na preko 30 festivalskih bina, što pokazuje ozbiljnost ovog festivala" rekao je Stevanović.

Galerija

Bonus video: